Ансамбль бандуристів ТНПУ ім.В.Гнатюка гастролював на острові Тайвань (ФОТО, ВІДЕО)


Ансамбль бандуристів ТНПУ ім.В.Гнатюка 

гастролював на острові Тайвань!



Із 5 по 17 вересня ансамбль бандуристів ТНПУ ім.В.Гнатюка, під керівництвом доцента кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, заслуженого артиста України Дмитра Губ’яка, побував з гастролями на острові Тайвань. Учасниками ансамблю є: Ольга Гойсак, Христина Білик, Ірина Губ’як, Юлія Петрик, Марія Кормило, Наталя Житницька(скрипка).


Наша подорож проходила автобусом через – Польщу і Німеччину до Франції, де у Паризькому аеропорту ім. Шарля де Голя ми сідали на літак, котрий прямував в Пекін, а звідти вже безпосередньо на острів Тайвань. Багато з нас перший раз летіли літаком (переліт тривав 13 год.), тому враження від польоту та від побаченого з висоти 8000-9000 м. залишаться на довго!


Відразу після прибуття у аеропорт м. Тайбей (столиця країни), нас зустріли організатори концертів, дуже приємні тайванські дівчата, які супроводжували нас впродовж усього перебування на Тайвані.


За дві години швидкісним потягом, який рухається зі швидкістю до 300км/год. ми прибули у м. Каусюн – нічні вогні міста просто зачаровували!


Це місто знаходиться на березі Тихого океану, тому ми не могли не скористатися можливістю і у вільний час пішли на прогулянку до узбережжя. Безмежність, велич і спокій океану – це щось неймовірне.


Ми відвідали також буддійський храм, де познайомились із традиційною храмовою архітектурою, відчули особливу атмосферу та дізнались про традиції поведінки у храмі: запалювання кадильних паличок, поклоніння, подарунки богам.


Далі ми вирушили у місто Тайнань, де виступали у закритій резиденції. Підлога у будинку була зроблена із дорогих порід деревини, тому ми змушені були давати концерт без взуття. Було трохи незвично, але й публіка в залі була теж без взуття. Саме звідти йшла пряма трансляція нашого виступу по одному із тайванських телеканалів.


Наступний день був вражаючим і незабутнім. Для нашого колективу провели окрему екскурсію у величезному музеї, де знаходяться цінні історичні, культурні, природничі, мистецькі надбання. Особливо хвилююче для нас, як музикантів, було побачити та почути скрипку всесвітньовідомого майстра Антоніо Страдіварі, а для нашої скрипальки Наталі ще й зіграти на ній!


Останній концерт відбувся у Тайбеї – столиці Тайваню, де ми мали честь виступати у Національному концертному залі.


Програма складалася із українських народних та авторських пісень, інструментальних композицій, а також творів зарубіжних композиторів.


Родзинкою нашого концерту були традиційні Тайванські пісні, які ми вивчили та виконували, як виявилось потім, на мандаринському та міньданьському діалектах китайської мови. Після кожної пісні зал аплодував стоячи.


Жоден наш концерт не обходився без роздавання автографів та спільного фото з захопленими слухачами.


У продовж цілої подорожі нас приємно вражали і дивували привітні і щирі люди, величезні хмародери, різноманітні екзотичні дерева, традиційна китайська кухня, комфортабельні готелі і багато-багато іншого.


Ми повернулися додому з удовими враженнями! Без сумніву, ця поїздка запам’ятається усім нам на все життя!

 

 

Студентка групи ММ-41
Христина Білик


Гостям з України присвятили сюжет на місцевому телебачені























До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси