Цікаві та змістовні подорожі   влаштовують для студентів-істориків ТПНУ ім.В.Гнатюка


Цікаві та змістовні подорожі 

влаштовують для студентів-істориків

ТПНУ ім.В.Гнатюка


Життя кольорове і швидкоплинне. А студентське життя – й поготів! Так вважають студенти історичного факультету. І знаходять можливість прожити його так, аби не втратити марно ані хвилини.

2 жовтня 2016 року вже вкотре історики вирушили в цікаву подорож, аби пізнати про минуле рідного краю не лише з підручників. Цього разу маршрут проліг замками Волині. Першим на шляху був відомий Тараканівський форт – грандіозне укріплення, що було споруджене в другій половині ХІХ ст. і вже застаріле на момент закінчення будівництва. Проте руїни його вражають нас і сьогодні своїми циклопічними масштабами.

Дуже цікавими виявились і збудовані в стилі бастіонних фортифікацій укріплення Дубенської фортеці, тієї самої, яка так детально описана в повісті Миколи Гоголя “Тарас Бульба”. А колекція зброї, розташована в стінах замкового музею, є однією з найкращих в Україні.

В Луцькому замку розміщений чи не єдиний в Україні музей дзвонів. А башта Любарта дійсно варта бути одним із символів Волині. Фотографії на її фоні – мрія чи не кожного мандрівника.

Фінальним штрихом всієї подорожі було відвідування відомого “Тунелю кохання” поблизу Рівного. Це дійсно фантастичне місце. Він справді нагадує казковий тунель у майбутнє…

 

Доцент кафедри стародавньої
та середньовічної історії
Кіцак В.М.











До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси