Еколого-натуралістичне свято «Дари щедрої осені»  на хіміко-біологічному факультеті (ФОТО)



Еколого-натуралістичне свято «Дари щедрої осені» 

на хіміко-біологічному факультеті

 

Минулого тижня на хіміко-біологічному факультеті відбулося традиційне еколого-натуралістичне свято «Дари щедрої осені». Після виснажливо жаркого літа завіяла осіння прохолода, яка немов птаха сповіщала про прихід золотої пори року. Наші студенти не змогли залишитися байдужими до примхливої королеви, що приносить нам незабутні миті і щедра своїми дарами. А тому, коли вітали довгоочікувану гостю, на факультеті панувала атмосфера радості та веселого настрою. Студенти 3-го курсу разом з викладачами спільними зусиллями провели свято, яке не залишило байдужим жодного з присутніх. Координаторами дійства були доценти кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін Жирська Галина Ярославівна та Барна Любов Степанівна, які у такій формі провели модульний контроль з навчальної дисципліни «Еколого-натуралістична діяльність школярів».


4   жовтня   з   самого   ранку   в   святковій   метушні   перебував   увесь   четвертий   поверх   головного  корпусу: привітальні   вислови,   благодійний   ярмарок,   креативні композиції з осінніх дарів, – усе це заряджало людей позитивом. Кожен очікував від цього свята чогось свого: хтось мріяв про можливість відчути природну гармонію, хтось прагнув помилуватися виробами умілих студентів, хтось зміг перейнятися благодійною допомогою, а хтось зміг просто посмакувати солодощами і повеселитися. Усі студенти і викладачі могли відвідати виставку-презентацію композицій «Осінні фантазії», на якій були представлені роботи студентів усього факультету. Переможцями виставки-конкурсу стали студенти 31, 32 та 51 груп.


Упродовж дня всі бажаючі відвідали благодійний ярмарок осінніх смаколиків, на якому третьокурсники пропонували власноруч приготовлену випічку (тістечка, запіканки, торти), салати, для яких використали овочі та фрукти з агродільниці, а також пригощали смачними і корисними трав’яними чаями. Усі зібрані кошти передані на лікування Юрчик Тетяни з с. Прошова Тернопільського району, в якої відмовили дві нирки, що вимагає частого проведення діалізу. На лікування потрібно 63 тисячі доларів і ця сума є не підйомною для багатодітної сім’ї, в якій батько загинув у автокатастрофі. Нашими зусиллями вдалось зібрати 1800 гривень. Це, звичайно, мізерна частинка з потрібної суми, але якщо кожен хоча б трішки долучиться до проблеми, то родина відчує, що вона не самотня у боротьбі з бідою.


Кульмінацією святкового дійства став концерт, на якому спочатку глядачі поринули у світ осіннього вернісажу, що ніжною хвилею перейшов у комічний випуск осінніх новин. Першими виступили студенти 31 групи, які представили аудиторії літературно-музичну композицію з творів українських поетів і письменників, картин відомих художників на тему осені. Ведучими були студенти Коваль Інна та Матвіїв Ольга. Студенти проявляли свої таланти в декламуванні віршів, акторській та вокальній майстерності. Цікавим елементом програми став майстер-клас, в якому всі присутні мали змогу навчитись виготовляти троянди з кленового листя. 

Наступною виступала група БП-32 із шоу-програмою під назвою «Хім-біо ТВ розповість про усе». Андрусик Руслана озвучувала досить актуальну сценку «Ріпка», Банах Оксана та Макара Надія змонтували цікаве кавер-відео, в якому інтерв’ю з викладачами було перероблено у смішну та жартівливу форму. Також представлені цікаві конкурси, в яких всі бажаючі могли взяти участь. Приємно, що всі присутні були активними та з цікавістю і не прихованим ентузіазмом спостерігали за стараннями третьокурсників. На одному подиху пролетів цей день, у якому всі змогли не лише весело провести час, а й дізнатися багато корисного про осінь, перенестись у романтичний вир осіннього вальсу, який залишиться приємним спогадом у наших серцях.

 

Доценти кафедри загальної біології
та методики навчання природничих дисциплін
 Жирська Г. Я. та Барна Л.С.








До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси