Історики ТНПУ ім.В.Гнатюка побували на виставці «А ми тую стрілецькую славу повік не забудем» (ФОТО)



Історики ТНПУ ім.В.Гнатюка  

побували на виставці

«А ми тую стрілецькую славу повік не забудем»


Цьогоріч виповнилося 100 років з часу славетної битви під Лисонею на території нашої області. До цієї події Тернопільський обласний центр охорони наукових досліджень пам’яток культурної спадщини підготував фотовиставку та презентацію каталогу пам’яток «А ми тую стрілецькую славу збережемо…» 


Студенти 12 групи Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка не могли не відвідати виставку, яка відкрилася 13 жовтня о 12.00 в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. На відкритті було презентовано фотокаталог пам'ятників, споруджених січовим стрільцям, починаючи з 30-их років XX ст. і аж до наших днів, карту основних боїв на Тернопільщині, місць постою січовиків, могил, пам’ятників.

На відкритті керівник проекту Людмила Строцень зауважила, що майбутнім історикам важливо емоційно підкріпити теоретичну інформацію та не тільки знати, скільки на території нашої області пам’яток стрілецької звитяги, але й побувати там.

Директор центу охорони наукових досліджень пам’яток культурної спадщини Марія Ягодинська наголосила на необхідності продовжувати і розширювати співпрацю з історичним факультетом, яка вже має стала традиційною і дала спільні важливі результати.

На виставці було вручено грамоту кандидату історичних наук, доценту кафедри Стародавньої та Середньовічної історії Кіцаку Володимиру Мироновичу.

По завершенні офіційної частини керівник проекту Людмила Строцень провела коротку спеціальну презентацію найцікавіших світлин і розповіла студентам-історикам багато цікавих історій, з якими стикнулись дослідники під час своєї роботи. 



Доценти кафедри нової і новітньої історії 
та методики викладання історії       
Костюк Л. В., Григорук Н. А.










 

 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси