До річницю ЗУНР - урочиста академія та святковий концерт


До річницю ЗУНР - урочиста академія та святковий концерт



Урочиста академія та святковий концерт з нагоди  98-ої річниці від Дня проголошення Західноукраїнської народної республіки відбудуться 31 жовтня 2016 року о 17.00 год у ПК «Березіль», - повідомляє прес-служба Тернопільської обласної державної адміністрації.


«Проголошення ЗУНР — це один з проявів боротьби українського народу у відстоюванні ідеалів самостійної незалежної держави, свободи та демократії. Наше завдання – гідно вшанувати річницю створення ЗУНР. Це наша історія, яку ми не маємо права забути», — зазначив начальник управління культури обласної державної адміністрації Григорій Шергей. 


Отож з нагоди відзначення пам’ятної дати запрошуються представники громадських, політичних організацій,  духовенство та активні громадяни — тернополяни й гості міста — взяти участь в урочистостях та спільно віддати шану визначним сторінкам нашої історії. У рамках урочистостей у палаці культури «Березіль» відбудеться творчий звіт колективів Тернопільського державного музичного училища ім.С.Крушельницької "Слава Україні! Героям слава!"


До слова, з часу трагічних подій Революції Гідності, захід такого рівня у «Березолі» за останні три роки проводиться вперше.

Урочистості відбудуться 31 жовтня 2016 року о 17.00 год у ПК «Березіль». Вхід вільний.



Довідково


Історія ЗУНР тісно переплетена з історією Тернопільщини, адже саме Тернопіль у грудні 1919 року на певний період відігравав роль столиці Західно-Української Народної Республіки. Існування ЗУНР продемонструвало здатність українського суспільства творити свою державу і стало прикладом політичної зрілості, національної єдності та розуміння державних інтересів.


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси