Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека очима студентів географічного факультету



Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека очима студентів географічного факультету

 

Нещодавно студенти першого курсу географічно факультету побували на ознайомлюючій екскурсії в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці. Більшість відвідували цю бібліотеку вперше. Всі першокурсники виявили зацікавленість та увагу до цього заходу, адже бібліотека не зважаючи на сучасний інформаційний простір є інформаційним, культурним, освітнім закладом, центральним обласним сховищем творів друку, одержувачем обов’язкового обласного безоплатного примірника видань, депозитарієм краєзнавчої літератури, центром книгообміну, краєзнавчої бібліографії, регіональним науково-дослідним і методичним центром із проблем прогнозування та розвитку бібліотечної діяльності.

Бібліотека заснована 15 листопада 1939 року на базі приватних колекцій. Це була перша державна бібліотека на території області. Щорічно обслуговується близько 24 тисяч читачів. Це призвело до необхідності зміни і удосконалення структури бібліотеки, поліпшення змісту обслуговування.

Сьогодні тут діють відділи: технічної літератури, літератури іноземними мовами, літератури з мистецтва, інформації з питань культури і мистецтва, краєзнавчий. Студенти відвідали кожний із відділів і їм було продемонстровано різні книги для їх розвитку і навчання. Найдовше затримались в краєзнавчому відділі, кваліфіковані працівники донесли до студентів найцікавішу інформацію про окремі населені пункти області і презентували наявні книги про міста та села краю. Також всі студенти відзначили для себе відділ іноземних мов, де провели найбільше часу. Було створено спеціальну презентацію про центр «Вікно в Америку». Ці центри є зв’язком між США і Україною. Всіх здивувала велика колекція  іноземних книжок, які навіть виглядом приманювали до себе. В кінці екскурсії всі студенти залюбки зареєструвались до бібліотеки, прослухали особливі правила та зробили фото на згадку. Дякуєм нашим кураторам (доц. к-ри географії України і туризму Поплавській І.В., доц. к-ри географії та методики її навчання Тарановій Н.Б., доц. к-ри геоекології та методики навчання екологічних дисциплін Новицькій С.В.) за організацію даної акції.

 

Носа Христина,
студенка групи Т-13 географічного факультету




До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси