На 10 днів Тернопіль перетворюється на осередок зустрічі цінителів українського кіно


На 10 днів Тернопіль перетворюється на осередок зустрічі цінителів українського кіно

 

З 3 листопада у нашому місті розпочався перший Всеукраїнський форум «КіноХвиля», де всі бажаючі мають змогу долучитися до кіножиття як України, так і міста Тернопіль. Цей захід дає змогу будь-якому пересічному мешканцю за 10 днів не тільки передивитися одні з кращих стрічок українського виробництва, а й долучитися до прямого діалогу з людьми, котрі мають безпосереднє відношення до цих кінокартин.

У неділю, 6 листопада, інформаційну панель «Вони творили історію кіно» у рамках форуму провів народний артист України, завідувач кафедри «Театральне мистецтво» ТНПУ В’ячеслав Хімяк. Модератор у доступній формі розповів, що Тернопільщина теж має своїх митців, котрі залишили вагомий слід у кіно.

Приємно бачити, коли кожного дня на самому перегляді фільмів та під час їх обговорення є присутні небайдужі до українського кіно студенти, школярі, представники від міськради, жителі міста, котрі прийшли або спеціально, або просто проходили повз кінотеатр. І, найголовніше, що під час кінофоруму царює творча атмосфера, яка занурює від витоків до сучасного українського кіновиробництва.


Окремо хотілося б подякувати організаторам «Кінохвилі», за проведення кінофоруму у нашому місті, а саме: Державному агентству України з питань кіно, Національній спілці кінематографістів України, об’єднанню молодих кіномитців «Сучасне українське кіно» та Тернопільській міській раді.


Програма форуму настільки насичена, що щоб описати всі отримані емоції та кожен день – потрібно декілька окремих статей. Тому хочеться порадити усім тим, хто ще не мав змогу побути на кінофорумі скористатися можливістю і встигнути завітати на цей захід до 12 листопада.


Більш детально з програмою кінофоруму ви можете ознайомитися у соцмережах:

https://www.facebook.com/kinohvulya

https://vk.com/id393129896

 

Анатолій Осадчий,
студентський декан факультету мистецтв ТНПУ







 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси