Кафендра географії ТНПУ ім.В.Гнатюка провела конференцію   “Микола Миколайович Миклухо-Маклай – видатний нащадок козацького роду,   географ, мандрівник”



Кафендра географії ТНПУ ім.В.Гнатюка провела конференцію 

“Микола Миколайович Миклухо-Маклай – видатний нащадок козацького роду,

 географ, мандрівник”



1 листопада 2016 року відбулася студентська конференція Микола Миколайович Миклухо-Маклай – видатний нащадок козацького роду, географ, мандрівник, присвячена 170-річчю від дня його народження. У роботі конференції взяли участь магістранти ІІ року навчання, працівники наукової бібліотеки та викладачі кафедри географії та методики її навчання.


З привітальним словом виступив завідувач кафедри географії та методики її навчання проф. Сивий М.Я. У своєму виступі він наголосив на неординарності особистості М.М. Миклухо-Маклая, дав оцінку вкладу дослідника у розвиток фізичної та суспільної географії.


Працівники бібліотеки представили виставку присвячену ювілею мандрівника, а також у віршованій формі розказали про першу зустріч М.М. Миклухо-Маклая з мешканцями Нової Гвінеї.


У своїх доповідях магістранти розкрили основні віхи життя дослідника (Мирослав Бегеш), розповіли про його подорожі по Європі та Південно-Східній Азії (Марія Пастух). Найвідоміші його експедиції до Папуа Нової Гвінеї були висвітлені у виступі Марії Балан. У останній доповіді Тарас Палагній розповів про погляди М.М. Миклухо-Маклая на проблему співіснування і діалогу між колонізаторами та корінним населенням Папуа Нової Гвінеї.


Завершилась конференція переглядом учасниками конференції виставки присвяченої ювілею М.М. Миклухо-Маклая.


 

Асистент кафедри географії
та методики її навчання
кандидат географічних наук
Пушкар О.І.








До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси