Всеукраїнський радіодиктант національної єдності 2016  в ТНПУ ім.В.Гнатюка


Всеукраїнський радіодиктант 
національної єдності 2016 
в ТНПУ ім.В.Гнатюка


9 листопада у День української писемності та мови на Українському радіо був проведений Шістнадцятий радіодиктант національної єдності. Студенти факультету філології та журналістики не могли не приєднатись до такої акції, яка мала на меті об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова.


Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почалася годинна радіопрограма, присвячена акції: йшлося про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання. Студенти слухали її разом з деканом факультету проф. Вільчинською Т.П., яка також дала декілька порад для написання та побажала учасникам успіху.


Об 11:30 прозвучав текст. Диктував доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко. Усі уважно працювали над завданням. Разом із студентами, вирішила перевірити себе й доцент кафедри української мови і методики її навчання Пігур М.В. Саме вона розповіла про традицію брати участь у цій акції.


Усі роботи були відіслані на перевірку на Українське радіо.


Хотілося б, аби наступного року до написання радіодиктанту приєднались студенти інших факультетів. Адже це так важливо – правильно і грамотно користуватись рідною мовою.


 

Студентка-магістрантки факультету
філології і журналістики
Савчук Юлія

Фото – Туницька Людмила






До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси