Обласний зліт юних дослідників природи в Тернопільському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді



Обласний зліт юних дослідників природи 

в Тернопільському обласному центрі 

еколого-натуралістичної творчості 

учнівської молоді


Хіміко-біологічний факультет ТНПУ імені Володимира Гнатюка має тісні зв’язки з Тернопільським обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, який є ядром позашкільної природничо-наукової освіти та екологічного виховання. Тут працюють наші випускники, яким викладачі факультету надають методичну допомогу, тут проходять практичну підготовку з оволодіння навичками організації позакласної і позашкільної еколого-натуралістичної діяльності наші студенти.


Черговою нагодою для співпраці був обласний зліт юних дослідників природи, який проходив під час шкільних осінніх канікул. Програма зльоту передбачала захист науково-дослідницьких робіт у конкурсі молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище», конкурсі наукових досягнень юних зоологів і тваринників, конкурсі експериментально-дослідницьких робіт з природознавства «Юний дослідник», конкурсі «Скарбниця народної духовності – народні традиції рідного краю».


Відкрив зліт голова оргкомітету, директор Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Герц І.І. З вітальним словом виступила голова журі, головний спеціаліст відділу управління освіти і науки облдержадміністрації Боровська Т.Ф. Членом журі обласного зльоту юних дослідників природи була доцент кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін Жирська Г.Я., яка у своєму виступі розповіла про можливості продовження наукових досліджень у лабораторіях хіміко-біологічного факультету ТНПУ імені Володимира Гнатюка, звернула увагу на особливості вступної кампанії 2017-2018 рр. та запросила майбутніх абітурієнтів до участі у запланованій олімпіаді з біології і хіміїЯка буде відбуватися на базі ТНПУ імені Володимира Гнатюка.


Слід зазначити, що з кожним роком зростає науковий рівень дослідницьких робіт учнів в усіх номінаціях, які охоплюють різноманітні теми переважно прикладного характеру: «Дослідження умов утримання канарок», «Вивчення ролі жука-сонечка в екосистемах Кременецьких гір», «Екологічні проблеми ондатри на Кременеччині», «Бджолярському роду немає переводу» тощо.


Приємно було працювати з колишніми випускниками факультету Березіцькою Миррославою та Станіславчуком Андрієм в складі журі двох конкурсів.


І місце у конкурсі наукових досягнень юних зоологів і тваринників за роботу «Спостереження за життям хвилястих папуг в домашніх умовах» нами присуджено Олещук Павліні, учениці 9 класу Мушкатівської ЗОШ І-ІІ ст. Борщівського району, керівник учитель біології Романчук Любов Андріївна.


І місце в конкурсі експериментально-дослідницьких робіт із природознавства «Юний дослідник» за роботу «Вивчення різноманітності орнітофауни Скалатського заказника в умовах штучної гідроекосистеми» виборов Дібрівський Станіслав, учень 5 класу Скалатської ЗОШ І-ІІІ ст., Скалатської ОТГ Підволочиського району, керівник молодий вчитель біології, екології, природознавства, випускниця нашого факультету Шевчук Олеся Петрівна. 


Бажаємо переможцям гідно представити область на Всеукраїнському етапі конкурсів!


Доцент кафедри загальної біології
та методики навчання природничих дисциплін
Міщук Н.Й.






До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси