Батьки першокурсників завітали на історичний факультет ТНПУ ім.В.Гнатюка



Батьки першокурсників завітали на історичний факультет ТНПУ ім. В. Гнатюка


У суботу, 19 листопада, на історичному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбулася зустріч батьків першокурсників із керівництвом та викладачами.


Із вітальним словом до присутніх звернувся декан історичного факультету Володимир Володимирович Місько, який відзначив високий рівень освітньої підготовки вчорашніх школярів, а сьогодні – першокурсників-істориків, їхнє завзяття до навчання, активність у виховних заходах. «Історики – це люди, які здавна відігравали важливу роль у державотворчому процесі. Нашим наймолодшим колегам випала важлива роль – стати інтелектуальним потенціалом у розбудові та розвитку не тільки рідного міста, але й усієї країни загалом. Сьогодні можу з упевненістю сказати, що історичному факультету пощастило зі студентами, які цьогоріч вперше сіли за студентські лави. Адже серед них чимало тих, хто уже відкрив себе в науці та мистецтві, виявив організаторські здібності», – наголосив Володимир Володимирович Місько.


Заступник декана з навчальної роботи, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та економічної теорії Наталія Львівна Морська закцентувала увагу на особливостях навчального процесу у вищій школі, зокрема на історичному факультеті.


Доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри нової і новітньої історії та методики викладання історії Микола Миронович Алексієвець розповів про перші наукові здобутки юних істориків, їх прагнення до знань, а також відзначив кращих студентів. Як провідний науковець історичного факультету він зауважив, що знання, здобуті в стінах університету, допоможуть молодому поколінню стати освіченою інтелігенцією у майбутньому.


Ще один із наставників студентів-першокурсників – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри стародавньої та середньовічної історії, ветеран АТО, Іван Степанович Зуляк, разом із яким першокурсники нещодавно відвідали військову частину у Львові, відзначив значущість національно-патріотичного виховання молоді.


Неодноразово ЗМІ висвітлювали тему допомоги бійцям АТО збоку студентів-істориків, організовану Володимиром Мироновичем Кіцаком. Не залишилися осторонь цього процесу й сьогоднішні першокурсники. За словами доцента кафедри стародавньої та середньовічної історії, після пар «першачки» із задоволенням йдуть плести маскувальні сітки. У цьому семестрі їх уже виготовлено більше тисячі квадратних метрів.


Згодом батьки поспілкувалися із кураторами груп – доцентами кафедри нової і новітньої історії та методики викладання історії, кандидатами історичних наук Тетяною Володимирівною Лахманюк та Наталією Анатоліївною Григорук.


Загалом під час зустрічі панувала невимушена, родинна атмосфера. Першокурсники подарували батькам і викладачам творчі виступи: декламували вірші, співали пісні та врешті дякували за те, що одержали шанс навчатися в одному із кращих педагогічних вишів країни. На закінчення офіційної частини батькам продемонстрували відеоролик із посвяти студентів І курсу, яка цього року відбулася у Збаразькому замку.



Студенти І курсу 
історичного факультету
Тетяна Боляк і Андрій Ткаченко











До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси