На хіміко-біологічному факультеті провели традиційний конкурс екологічних агітбригад



На хіміко-біологічному факультеті провели традиційний конкурс екологічних агітбригад 



На початку листопада на хіміко-біологічному факультеті відбувся черговий конкурс екологічних агітбригад. Агітбригада є формою екологічної просвіти, виховання у молоді загальнолюдських, гуманістичних цінностей, формування бережливого ставлення до природи засобами мистецтва, виховання екологічно свідомих громадян України, які в майбутньому зможуть екологічно масштабно мислити і збережуть природне середовище для майбутніх поколінь.


Саме ці причини стали поштовхом для організації роботи екологічних агітбригад «Clean-Bio» та «Імпульс» у виконанні усіх студентів 31 та 32 груп. Проведення конкурсу агітбригад стало особливою формою модульного контролю з дисципліни «Еколого-натуралістична діяльність школярів». Студенти 3 курсу у виступах агітбригад намагалися привернути увагу до проблем забруднення планети промисловими відходами, побутовим сміттям, забруднення води та повітря. Учасники конкурсу підготували оригінальні вітання та емблеми. Для більшої ефективності виступи агітбригад супроводжувалися цікавими аудіо- та відеоматеріалами.


Агітбригада «Clean-Bio» зміст свого виступу присвятила проблемі утилізації сміття в Україні та на Тернопіллі. Студенти 31 групи навели вражаючі цифри щодо зростання забруднень надзвичайно шкідливими відходами, проблеми сортування побутового сміття, функціонування сміттєзвалищ тощо. Вони продемонстрували презентацію, в якій дали прості поради щодо зменшення виробництва сміття. Зокрема, дотримуватись «принципу трьох R»: Reduce (зменшувати споживання), Reuse (використовувати повторно), Recycle (переробляти).


Агітбригада «Імпульс» у своєму виступі торкнулася проблеми забруднення води та повітря. Цікаву інформацію студенти 32 групи поєднали з великою кількістю пісень у власному виконанні. Студентами 32 групи було відзнято і продемонстровано відеоролик з інтерв’ю, в якому доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін ТНПУ ім. В. Гнатюка Грубінко Василь Васильович оцінив сучасний екологічний стан в Україні та у Тернопільській області зокрема. Він розкрив причини зменшення водних ресурсів в області і обґрунтував шляхи подолання цієї проблеми.


Виступи агітбригад були різними за формою, але вони продемонстрували належний рівень сформованості умінь в художній формі висвітлювати сутність ідеї, аргументувати її, емоційно впливати та переконувати слухачів. Усі присутні збережуть приємні враження від актуальних і оригінальних виступів, влучних та гострих висловлювань учасників, що закликають молодь не залишатися байдужими до певної екологічної проблеми.


 

Жирська Г.Я. та Барна Л.С.,
доценти кафедри загальної біології
та методики навчання природничих дисциплін











До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси