ЗМІ про нас. На Тернопільському міському стадіоні змагалися студенти
ЗМІ про нас

На Тернопільському міському стадіоні
змагалися студенти


7 жовтня на Тернопільському міському стадіоні завершився перший із двох змагальних днів ювілейної, двадцятої першості міста Тернополя з легкої атлетики серед студентів вищих навчальних закладів Західного регіону України. Запам’ятався він перш за все не стільки високими результатами, як принциповою суперечкою старих друзів-суперників. 


І справді, яким би скрутним не було сьогодення, майстри «королеви спорту» з Івано-Франківських національного університету нафти і газу та коледжу фізичної культури та спорту, Східно-Європейського національного університету імені Лесі Українки в Луцьку, Калуша і Львова вважають за честь завершити літній сезон у Тернополі участю в традиційних стартах, організатором яких два десятиліття тому виступив Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.


Через чотири дні після завершення обласного чемпіонату серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл було вельми цікаво спостерігати, як у секторі для штовхання ядра чи не вперше проходив випробування дорослим снарядом вагою в сім кілограмів чемпіон України та учасник юнацького чемпіонату світу Іван Карюк із Бучацької ДЮСШ та обласного ФСТ «Колос». І, варто визнати, першокурсник нашого педагогічного не підвів свого наставника і дідуся Івана Чубу. Хоч той і докоряв йому після дебютних спроб, що не може покращити кращого його результату — 15 метрів 34 сантиметри. Але подібний «допінг» лише збадьорив юного богатиря. І у вирішальній спробі досягнення наставника було із запасом перевершене — 15 метрів 47 сантиметрів.



Цього результату, щоправда, вистачило лише для завоювання другого місця. Адже юніор за віком Василь Іваночко з Івано-Франківська, який переміг, штовхнувши кулю на 15 метрів 68 сантиметрів, лише розуміючи посміхнувся на запитання, як йому вдалося перевершити самого нашого Івана. Адже він теж не новачок у своїй віковій групі в збірній України і чудово розуміє, що з переходом до категорії доросліших атлетів бучацькому самородку доведеться заново доводити своє право називатися кращим. Для початку, так би мовити, «зріднитися» з юніорським шестикілограмовим снарядом. А вже опісля і на опробуваний нині семикілограмовий замахуватися.


Інший найцікавіший момент дебютного легкоатлетичного вечора — фінальний забіг чоловіків-спринтерів. Участь у ньому студента з Кот-д’Івуару Баксі Гея (місцеві жартівники лише посміхнулися з цієї нагоди: змагання вийшли навіть не на європейський, а на міжконтинентальний рівень), здається, ще до старту назвала ім’я переможця. І справді, майбутній нафтогазовидобувник, який нині навчається в Івано-Франківську, маючи в своєму активі кращий за 10,9 секунди результат, ще за декілька метрів до фінішу переможно салютував прихильникам «королеви».


Із наших же земляків перемог у стартовий день змагань домоглися ще стрибуни потрійним із педагогічного Віктор Ворко і Юлія Борута, майстер спорту Руслан Даньків у бігу на 1500 метрів, стрибунка у висоту, донька наставниці Руслана Ольги Стефанишин Христина Стефанишин.


У четвер, 8 жовтня, змагання продовжаться об одинадцятій ранку. Лауреати в усіх дисциплінах, що залишилися, за винятком довгих метань, теж визначаться на Тернопільському міському стадіоні. А спис і диск атлети метатимуть на стадіоні педагогічного університету.

vilne.org.ua


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси