ТНПУ ім.В.Гнатюка - другий у консолідованому рейтингу кращих педагогічних вишів України і другий в рейтингу прозорості! 29.12.2016



ТНПУ ім.В.Гнатюка - другий у консолідованому  рейтингу

кращих педагогічних вишів України

і другий в рейтингу прозорості!


Останнє в році засідання вченої ради Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбулося  27 грудня і було присвячене аналізу різних аспектів  присутності  вишу в інформаційному просторі та аналізу та рейтингових позицій університету. 


З доповіддю виступав начальник відділу у справах молоді В. Л. Брославський. В університеті реалізується комплекс заходів для належної присутності в інформаційному просторі. В ТНПУ ім. В. Гнатюка активно наповнюється офіційний веб-сайт, на якому представлена інформація про історію, управління, структурні підрозділи, навчальний процес, наукову та міжнародну роботу, актуальні новини та публічна інформація. Суттєву допомогу навчальному процесу надає портал  Центру дистанційного навчання, який слугує платформою для розміщення онлайн-курсів , проведення модульного та підсумкового тестування. 


Репозитарій університету підтримується науковою бібліотекою, яка також представлена профільним сайтом та електронним каталогом бібліотечних фондів. Географічний, інженерно-педагогічний, історичний, фізико-математичний, хіміко-біологічний факультети та кафедра журналістики створили та підтримують власні сайти.



Університет має активні сторінки у соціальних мережах. Студенти активно залучаються до реалізації соціальних проектів, викладачі та студенти університету регулярно беруть участь у записі програм радіо та телебаченні. На базі факультету філології та журналістики діє 2 студії-лабораторії та навчально-виробнича телестудія, на базі яких знімаються соціальні ролики та інформаційні матеріали.


Загальноукраїнське визнання отримав Освітній портал «Академія», реалізований студентами, магістрантами, випускниками та викладачами університету. Ініціатори та волонтери створили відкриту освітню онлайн-платформу для освітян, учнів, батьків, абітурієнтів, який надає колосальні можливості дистанційної самоосвіти та підготовки до ЗНО. Усі матеріали користувачам пропонуються безкоштовно, що створює рівні можливості всім учням. Вартий уваги і той факт, що понад 8% користувачів Порталу – це жителі окупованого Криму та Донбасу.  Завдяки цьому учні окупованих регіонів можуть скласти державні іспити й отримати українські атестати про освіту.


2016 р. університет розпочав з 2 консолідованого місця у рейтингу кращих педагогічних вишів України, підготовленому Порталом "Освіта" на основі рейтингів "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс". У рейтингу "Топ-200 Україна" університет посів 5 місце серед педагогічних ВНЗ, у "Scopus" – 44 в загальному списку і 2 серед педагогічних вишів, у "Вебометрикс" – 7 серед педагогічних ВНЗ. В Рейтингу
прозорості університетів – 2016 аналітичного центру CEDOS ТНПУ ім.В.Гнатюка зайняв  2 серед педагогічних вишів.


На майбутнє в університеті планується створити цикли публікацій та відеоматеріалів про випускників про видатних випускників, можливості працевлаштування,  навчання наших студентів за програмами білатеральних дипломів в європейських вишах тощо.


Дата:  29.12.2016 21:00:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси