ТНПУ - співорганізатор I Міжнародного симпозіуму «Мистецтво як культурно-освітній бренд: проблеми і пріоритети розвитку»
ТНПУ - співорганізатор 

I Міжнародного симпозіуму

 «Мистецтво як культурно-освітній бренд:

 проблеми і пріоритети розвитку»


Протягом 24–26 квітня 2024 року у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся I Міжнародний симпозіум «Мистецтво як культурно-освітній бренд: проблеми і пріоритети розвитку» присвячений 70-річчю членства України в ЮНЕСКО.
 
Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка  виступив співорганізатором Міжнародного симпозіуму, який зібрав дослідників з престижних університетів різних країн та континентів. Симпозіум відбувся у рамках Міжнародного культурно-мистецького проєкту «Схід+Захід=Мир», головою якого є проректорка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професорка Тамара Марусик. Науковий координатор та модератор симпозіуму – доцентка кафедри музики Ірина Бойчук.

Пленарне засідання у змішаному форматі
Пленарне засідання у змішаному форматі

Впродовж трьох днів у змішаному форматі учасники симпозіуму мали унікальну можливість поспілкуватися з колегами з багатьох країн світу, поділитися власним досвідом та обговорити актуальні проблеми і шляхи розвитку мистецтва в сучасному культурному та освітньому середовищі. Симпозіум працював  за такими напрямками:
  • Мистецтво – як культурно-освітній бренд у системі професійно-особистісного становлення майбутнього фахівця. 
  • Мистецька культура Буковини: історія та сучасність.
  • Інноваційні методи навчання у системі мистецької освіти.
  • Проблеми комунікації в освітньому та культурному світовому просторі.
  • Сучасні інформаційні технології мистецької освіти та культури.
  • Мистецтво під час війни.

Виступ із доповіддю на пленарному засіданні професорки Людмили Кондрацької
Виступ із доповіддю на пленарному засіданні професорки Людмили Кондрацької

Викладачі, аспіранти та здобувачі вищої освіти факультету мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка взяли активну участь у Міжнародному симпозіумі.
Під час пленарного засідання із доповіддю на тему «Мислене музикування: досвід екфанторії Образу» виступила Людмила Кондрацька, професорка кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Виступ із доповіддю доцентки Марії Євгеньєвої (Червона зала ЧНУ)
Виступ із доповіддю доцентки Марії Євгеньєвої (Червона зала ЧНУ)

Доцентка Марія Євгеньєва виступила із доповіддю на тему «Містерія Різдва та Великодня у концертно-театральній діяльності бандуристів».

Цінуємо співпрацю з кафедрою музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, адже маємо спільну мету – це підготовка талановитих молодих митців та педагогів. 

Подяка за участь та просвітницьку діяльність в межах роботи Міжнародного симпозіуму

Як випускниця кафедри музики, щиро вдячна своїм наставникам за професіоналізм і любов до мистецтва, за ґрунтовні знання, настанови і поради, які завжди будуть супроводжувати мене, вказувати чіткий орієнтир в сучасному культурно-мистецькому та освітньому просторі, а також за наукову та творчу співпрацю!



Актуальні та пізнавальні доповіді спікерів, професійна комунікація фахівців під час роботи Міжнародного симпозіуму, дали можливість учасникам не тільки глибше зрозуміти проблеми та пріоритети розвитку мистецтва, як культурно-освітнього бренду, а й залишили незабутні враження про українську Буковину та її науково-освітній та мистецький центр – Чернівці.


Співорганізатори Міжнародного симпозіуму
Співорганізатори Міжнародного симпозіуму

Більше світлин тут 

Заступник декана факультету мистецтв
з наукової роботи, доцент Ярослава Топорівська 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси