Наукова співпраця доцента ТНПУ з Національною музичною академією
Наукова співпраця доцента ТНПУ

з Національною музичною академією

Столичну музичну академію справедливо вважають найпрестижнішим закладом вищої освіти України з підготовки музикознавців, композиторів, диригентів, вокалістів та інструменталістів. Упродовж півтори сотні років в її стінах викристалізувалося чимало дослідницьких шкіл і творчих асоціацій, які очолили провідні українські музикологи і професіонали-практики. Серед них – кафедра старовинної музики, створена понад два десятиліття тому доктором мистецтвознавства, професором, академіком Національної академії мистецтв України Ніною Герасимовою-Персидською.

У межах структурного підрозділу реалізується якісний освітній процес за напрямком «виконавство» (клавесин, орган, вокал) і за спеціалізацією «музикознавство». Кафедра публікує наукові фахові збірники категорії «Б», проводить щорічні Міжнародні симпозіуми і конференції, пропонує постійні гостьові лекції, майстер-класи та концерти, в яких беруть участь музиканти з України і різних куточків світу.

Екстер'єр Національної музичної академії України
Екстер'єр Національної музичної академії України

Випускником аспірантури по кафедрі старовинної музики Національної музичної академії України 2015 року є кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Богдан Жулковський. Науковець підготував, апробував і захистив дисертацію на тему «Жанр кондака в українському церковно-монодійному співі XV – XIX століть» (науковий керівник – професор Олена Шевчук). Здобувач опрацював понад сто невменних Кондакарів, нотолінійних Ірмолоїв та Гласопіснців, які зберігаються в архівах, бібліотеках і музеях Києва та Львова, а окремі з них оприлюднені у глобальній мережі Internet. Богдан Жулковський понад десять років виступає на Міжнародних Герасимовських читаннях, іноді модерує їхні пленарні засідання, регулярно публікує дослідницькі статті у фахових збірниках своєї Alma Mater («Часопис», «Науковий вісник», «Українське музикознавство»).

Свідоцтво про закінчення наукової аспірантури
Свідоцтво про закінчення наукової аспірантури

 Сертифікат учасника Міжнародних Герасимовських читань
 Сертифікат учасника Міжнародних Герасимовських читань

Доцент Оксана Гиса


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси