«Галопом по Європі»: у ТНПУ відзначили День Європи
«Галопом по Європі»: 

у ТНПУ відзначили День Європи

Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка пишається своєю міжнародною співпрацею з вищими навчальними закладами різних країн, які збільшують освітньо-наукові  можливості як викладачів, так і студентів вишу.

Відповідно до Указу Президента України від 8 травня 2023 року, а саме «з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру та стабільності на Європейському континенті» 9 травня світ відзначає День Європи – як символ єдності та миру.

З ініціативи навчально-наукового центру міжнародної роботи та співробітництва в особі в. о. керівника Мар’яни Крохмальної, провідних фахівців Діани Мельник і Ірини Когут та перекладача центру Людмили Кошівки організовано та проведено захід під гаслом «Галопом по Європі». 

Вітальне слово від проректора з наукової роботи та міжнародного співробітництва Ірини Задорожної
Вітальне слово від проректора з наукової роботи та міжнародного співробітництва Ірини Задорожної

Підтримала та допомогла в реалізації задуму проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Ірина Задорожна, яка відзначила ентузіазм, креативність та винахідливість працівниць центру, які об’єднали всі факультети університету з нагоди святкування Дня Європи. Ірина Павлівна закликала студентів активно брати участь у різних міжнародних проєктах, які сприяють академічній мобільності, новим знань та знайомств. А також зазначила, що вивчення іноземної мови має стати невід’ємною частиною теперішнього часу. 

Атмосфера європейської подорожі
Атмосфера європейської подорожі

Захід складався з шести раундів, після якого лічильна комісія одразу підраховувала та синхронізувала бали у таблицю. Таким чином після кожного раунду команди бачили свої результати у відкритому доступі. 

Перший раунд - «Від Парижу до Берліна» охоплював цікаві запитання на знання Європи.
Другий раунд – «Ми, Буціці і Міжнар» складався з фрагментів фото різних країн.
Третій раунд – «Клуб дилетантів» вимагав наближеної відповіді у цифрах на запитання модератора.
Четвертий раунд – «Код да Вінчі», під час якого команди розшифровували речення, використовуючи український алфавіт.
П’ятий раунд – «Хто я?» складався з уривків відео відомих європейських постатей.
Шостий раунд – «Співаюсь всі», де з уривку мелодії учасники розпізнавали автора та назву пісні. Акомпанемент на баяні подарував талановитий музикант, керівник естрадно-симфонічного оркестру факультету мистецтв Степан Буранич.

На фото Мар'яна Крохмальна та Степан Буранич
На фото Мар'яна Крохмальна та Степан Буранич

Модератором європейської подорожі була в. о. керівника навчально-наукового центру міжнародної роботи та співробітництва Мар’яна Крохмальна.

Переможці заходу - студенти історичного факультету
Переможці заходу - студенти історичного факультету

За результатами усіх шести раундів серед команд першість здобули студенти історичного факультету, друге місце посіла команда географічного факультету, а почесне третє місце здобули студентки факультету педагогіки та психології (психолого-педагогічне відділення).

Спільне фото на згадку
Спільне фото на згадку

Захід «Галопом по Європі» подарував учасникам позитивні емоції та хороший настрій, а також студенти більше дізналися про різні форми міжнародної співпраці.

Мрії варто втілювати у реальність.

Христина Надала
Фото Олександра Петлюка


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси