В ТНПУ ім.В.Гнатюка вчителі фізичної культури м.Тернополя знайомилися з основами силової підготовки (ФОТО)
В ТНПУ ім.В.Гнатюка 
вчителі фізичної культури м.Тернополя 
знайомилися з основами 
силової підготовки


Щойно у школярів розпочались канікули їхні вчителі не гаяли час дарма, а протягом першого тижня червня підвищували свою професійну кваліфікацію.

Так, в рамках співпраці факультету фізичного виховання ТНПУ ім.В.Гнатюка з Тернопільським комунальним методичним центром науково-освітніх інновацій та моніторингу, вчителі фізичної культури міста Тернополя відвідали серію занять з основ силової підготовки.

Розминка в русі
Розминка в русі

На базі університету вчителі ознайомилися із засобами загальної і спеціальної розминки, різновидами обтяжень, видами і методами розвитку сили, особливостями розвитку силових здібностей школярів у різні вікові періоди. Присутні виконували вправи з власною вагою, з опором і протидією партнера, гантелями, гирями, дисками, набивними м’ячами, вправи на тренажерах тощо.

Ігри з набивним м'ячем
Ігри з набивним м'ячем

Зацікавили вчителів вправи з гумовими амортизаторами, які є доступним засобом силової і функціональної підготовки для осіб будь-якого віку, підготовленості та доступні в умовах шкільного уроку фізичної культури.

Ознайомились з фітнес-канатом, TRX-петлями і вправами на кросовері. Значний інтерес викликами засоби загально-фізичної підготовки, що мають не лише освітнє, але й оздоровче та прикладне значення.

Знайомство з фітнес-канатом
Знайомство з фітнес-канатом

Знайомство з TRX петлями
Знайомство з TRX петлями

Проте, найбільшу цікавість і позитивні емоції викликали комплекси силових вправ методом колового тренування, під час яких вчителі змогли перевірити свої фізичні кондиції.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день, модельна навчальна програма з фізичної культури, відповідно до Концепції НУШ, містить такі варіативні модулі, пов’язані з силовою підготовкою, як: вправи з гирями, гімнастика, кросфіт, професійно-прикладна фізична культура; інваріантний модуль «Теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка». Для добору варіативних модулів враховується наявність матеріально-технічної бази, регіональні традиції, кадрове забезпечення, гендерність, рівень безпеки, а також сезонність проведення занять.

Дружнє фото на згадку
Дружнє фото на згадку


В майбутньому планується продовжувати започатковану традицію ознайомлення вчителів фізичної культури з різновидами сучасних засобів силової підготовки і можливостями їх впровадження у фізичну культуру школярів.

Сподіваємось, що такі заняття стануть традиційними і якісно покращуватимуть не лише рівень педагогічної майстерності, а й фізичну підготовленість вчителів фізичної культури міста Тернополя.

Керівництво факультету фізичного виховання висловлює щиру вдячність консультанту Тернопільського комунального методичного центру Борису Климчуку за організацію занять і плідну співпрацю.

Особлива подяка мужнім воїнам ЗСУ, завдяки яким ми маємо можливість готувати сильну молодь!


Доцент Віктор Шандригось


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси