Розширення можливостей професійної підготовки  майбутніх соціальних працівників/соціальних педагогів у ТНПУ (ФОТО)

Розширення можливостей 

професійної підготовки майбутніх 

соціальних працівників/соціальних педагогів 

у ТНПУ


7 червня 2024 року професор кафедри соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльності Наталія ОЛЕКСЮК стала учасником Всеукраїнського діалогу: громади – ветеранам 2024, що проводився за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи Фонду «Європейське Відродження України» і Програми реінтеграції ветеранів IREX Державного департаменту США. 


Відкриття заходу

Відкриття заходу


У рамках Діалогу було обговорено можливості реалізації наскрізного кейс-менеджменту у роботі із захисниками/захисницями, що передбачає соціальний супровід особи та її родини з початку мобілізації (на рівні ТЦК та СП), протягом служби (на рівні військового підрозділу, а у випадку поранення – медичного закладу), під час і після демобілізації (на рівні родини, громади, трудового колективу). Учасники проаналізували рамки ветеранських політик – національну, регіональну та рамку для громад.

Обговорення інструментів кейс-менеджменту

Обговорення інструментів кейс-менеджменту


Під час заходу було визначено критерії готовності громад до повернення (демобілізації) захисників/захисниць і ресурси, які можуть бути використані у роботі з ветеранами/ветеранками та їх родинами; схарактеризовано можливості використання їх потенціалу у розбудові й економічному зростанні громад; стан розробки та реалізації типових програм підтримки учасників бойових дій і їх родин, а також проблеми створення ветеранських просторів. 

 Обґрунтування можливостей громади щодо налагодження позитивно спрямованої життєдіяльності ветеранів/ветераном і їх родин. Обґрунтування можливостей громади щодо налагодження позитивно спрямованої життєдіяльності ветеранів/ветеранок і їх родин


Головною ідеєю Діалогу стало пришвидшення розвитку різних (у тому числі – соціальних) послуг захисникам/захисницям та їх родинам на рівні держави та громади, координація дій стейкхолдерів в означеному напрямі, а також якісна професійна підготовка фахівців, які реалізовуватимуть програми підтримки захисників/захисниць і їх родин на різних етапах служби й після її завершення та надаватимуть ці послуги.

Визначення категорій фахівців, які сприятимуть успішній соціальній інтеграції захисників/захисниць у громадуВизначення категорій фахівців, які сприятимуть успішній соціальній інтеграції захисників/захисниць у громаду


Участь у таких заходах сприяє налагодженню взаємодії науковців і практиків з міжнародними й вітчизняними організаціями-партнерами у сфері соціальної роботи, дозволяє оптимізувати професійну підготовку майбутніх соціальних працівників/соціальних педагогів до роботи з захисниками/захисницями України, ветеранами/ветеранками та їх родинами.

 Обговорення змістуОбговорення змісту професійної діяльності фахівця із супроводу ветеранів війни, демобілізованих осіб і їх родин


Дякуємо організаторам заходу за запрошення до участі, інформативність Діалогу та практичну зорієнтованість.



Проф. Наталія ОЛЕКСЮК


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси