У ТНПУ вже вдруге відбулася конференція  освітнього волонтерського проєкту «Патріотичні й небайдужі» (ФОТО)

У ТНПУ вже вдруге відбулася конференція 

освітнього волонтерського проєкту

 «Патріотичні й небайдужі»




27 червня в ТНПУ ім. В. Гнатюка (зала засідань) була організована конференція освітнього волонтерського проєкту «Патріотичні й небайдужі». 


Наш університет вже вдруге є базою для заходу такого типу: 20 січня цього року команда проєкту презентувала результати своєї співпраці з ГО «Молода Просвіта» (дочірній проєкт «Україні потрібен кожен»). 


Червнева конференція теж була певною мірою підсумковою – адже обговорювалися результати діяльності за півріччя (січень−червень 2024 року) й плани на майбутнє. Цього разу були присутні не лише педагоги Тернопільської громади, але й працівники музеїв, бібліотек, волонтери, активісти. 


Освітній волонтерський проєкт «Патріотичні й небайдужі» діє від жовтня 2021 року і вже має добру славу серед освітян та громадських діячів Тернополя. Серед його учасників сьогодні – засновниця проєкту доцентка Надія Сеньовська (кафедра педагогіки та менеджменту освіти ТНПУ, Центр педагогічного консалтингу), доцентка Тетяна Скуратко (кафедра української та зарубіжної літератур і методик їх викладання ТНПУ), Ірина Скасків (ветеранський простір  «Дім ветерана» та діючий у ньому  простір «Плюс Плюс++» − партнер  Veteran Huby»), кризовий психолог Ніна Дунець.


Розпочала роботу конференції завідувачка кафедри педагогіки та менеджменту освіти професорка Галина Мешко. Вона привітала присутніх від імені керівництва університету, висловила вдячність команді проєкту, педагогам та громадським діячам за їхні зусилля, присвячені патріотичному вихованню дітей та молоді.


Учасників конференції вітає проф. Галина Мешко
Учасників конференції вітає проф. Галина Мешко 


Надія Сеньовська, засновниця проєкту, розказала про його історію та представила команду. Тетяна Скуратко доповідала про заходи, підготовлені «Патріотичними й небайдужими» («Як війна міняє нашу мову», «Три Майдани сучасної України», акція «Ангели пам’яті», «10 років війни», «Поезія, що твориться під кулями», «Шевченко тримає стрій», акція до Дня поезії на тему дому «В нас немає землі, крім тої, що під ногами…», «Чорнобиль їх не навчив», «Ліна Костенко на сторожі духу нації», презентація книги Лесі Орляк «Ти зробив усе, що зміг»; презентація книги Марії Вітишин «Мій син – кіборг»; презентація книги поезій Ольги Стецюк «Біль… Біль… Біль…»).


Тетяна Скуратко - про заходи проєкту
Тетяна Скуратко - про заходи проєкту

Ірина Скасків ознайомила педагогів із планами й перспективами команди проєкту.
   
Ірина Скасків - про співпрацю з громадськими організаціями
Ірина Скасків - про співпрацю з громадськими організаціями

Ігор Войцехівський - від Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини
Ігор Войцехівський - від Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини

Також було висловлено вдячність тернопільському видавництву «Джура» та особисто Василю Ванчурі і команді проєкту «Як ти» за подаровані для безоплатного розповсюдження книги. 
  
Команда Патріотичних й небайдужих
Команда "Патріотичних й небайдужих"

Пізніше почалося обговорення варіантів співпраці закладів освіти, громадських організацій, музеїв та бібліотек міста Тернополя у контексті патріотичного виховання дітей та молоді. Було висловлено чимало цікавих ідей, які обов’язково будуть реалізовані. Адже найбільший у світі ресурс – щире людське спілкування, мирна взаємодія на благо людини, сім’ї, громади, країни.
   
Фото наостанок
Фото наостанок

Ми мусимо підтримувати й цінувати одне одного. Своїх треба знати в першу чергу!


Надія Сеньовська


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси