Студенти ТНПУ спеціальності 101 Екологія та 103 Науки про Землю (Гідрологія) відвідали національний природний парк «Дністровський каньйон» (ФОТО)

Студенти ТНПУ спеціальності 101 Екологія 

та 103 Науки про Землю (Гідрологія) 

відвідали національний природний парк 

«Дністровський каньйон»





Студенти другого курсу спеціальностей 101 Екологія та 103 Науки про Землю (Гідрологія) відвідали національний природний парк «Дністровський каньйон». Працівники парку провели цікаву екскурсію в адміністративній частині парку, ознайомили з метою та історією створення національного природного парку «Дністровський каньйон».

Екскурсія розпочалася з відвідування еколого-освітньої стежки «Заліщицький парк». Завідувач відділу екологічної освіти розповів, що парк, де облаштована стежка – це пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення, і є одним із найстаріших парків Тернопільщини (1931р.). Еколого-освітня стежка «Заліщицький парк» (довжина 0.6мкм) облаштована в нижньому парку міста, неподалік шосейного моста, що з’єднує Галичину і Буковину та обласні центри Тернопіль і Чернівці. Парк та об’єкти на території мають давню та цікаву історію. Особливо студентів зацікавили екзотичні мешканці парку – гінкго дволопатеве та софора японська.


Дерево-екзот НПП Дністровський каньйон - софора японська
Дерево-екзот НПП Дністровський каньйон - софора японська


Студенти відвідали адміністративну частину національного природного парку, де заступник директора розповів про особливості території, яку займає парк,  який було створено у 2010 р. указом президента загальною площею понад 10 тис. га, продемонстрував картографічні матеріали, розповів про особливості роботи адміністрації парку, його відділи. 


Завідувач відділу екологічної освіти Сідоров Аркадій Іванович розповів про роботу цього структурного підрозділу, який забезпечує організацію екологічної та освітньо-виховної діяльності, цілеспрямованого впливу на світогляд, поведінку і діяльність населення з метою формування екологічної свідомості та залучення його до збереження природної спадщини. 


Відділ екологічної освіти парку
Студенти відвідали відділ екологічної освіти парку

еколого-освітній простір
Еколого-освітній простір


Під час відвідин еколого-освітнього простору «Дністровський каньйон» студенти мали можливість ознайомитися з інформацією про найбільш атрактивні місця парку на вхідних банерах, побачити еколого-освітній клас під відкритим небом, сфотографуватися в фотозонах (українська хата, будиночок-живопліт для гри в шахи), побачити будинок для зимівлі комах-запилювачів, пограти в гру «відчуй природу на дотик».


Студенти також відвідали частину туристсько- екологічної стежки "Устечко – Червоне – Нирків". В урочищі "Червоне" студентів вразили руїни Червоногородського замку, костьолу Вознесіння Богородиці, каплиці Понінських. Також назавжди запам’ятається купання в найбільшому рівнинному водоспаді України - Джуринському.


 Руїни Червоногородського замку Руїни Червоногородського замку


Джуринський водоспад
Джуринський водоспад


Доцент кафедри геоекології 

та методики навчання 

екологічних дисциплін 

Світлана НОВИЦЬКА


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси