Викладацький «десант» ТНПУ   в обласній літній школі МАН України (ФОТО)

Викладацький «десант» ТНПУ 

в обласній літній школі МАН України



Під науковим керівництвом та за активного сприяння викладачів Тернопільського національно педагогічного університету імені Володимира Гнатюка у червні 2024 року на базі Теребовлянського академічного ліцею імені Ярослави Стецько була організована та успішно проведена обласна літня школа Тернопільського обласного комунального територіального відділення Малої академії наук України. Юні хлопці та дівчата, учасники літньої школи-експедиції мали унікальну можливість прослухати навчальні лекції, взяти безпосередню участь у практичних заняттях, будучи учасниками навчальної експедиції та екскурсії за участі кращих викладачів закладу вищої освіти. 

Зокрема, під керівництвом Руслана ЯВОРІВСЬКОГО, завідувача навчальної лабораторії морфології та систематики рослин кафедри ботаніки та зоології учасники літньої школи пройшли екологічною стежкою до Підгорянського монастиря по дорозі знайомлячись із унікальною флорою Теребовлянщини, зокрема, з регіонально рідкісними та ендемічними її видами. На завершення була проведена цікава ботанічна вікторина, переможці котрої отримали від методистів МАН солодкі призи та подарунки.  

 
Ботанічними стежинами Теребовлянщини під керівництвом Яворівського Р. Л.
Ботанічними стежинами Теребовлянщини під керівництвом Яворівського Р. Л.


Цікава та захоплююча ботанічна вікторина
Цікава та захоплююча ботанічна вікторина

Богдан ГАВРИШОК, кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та методики її навчання організував екскурсію у державний історико-культурний заповідник «Тустань», ознайомивши учнів із історією його створення, а також із геологічними особливостями «Скельного комплексу» – ерозійних останців субвертикально залягаючих шарів пісковику палеогену. 
  
Слухачі МАН у державному історико-культурному заповіднику «Тустань»
Слухачі МАН у державному історико-культурному заповіднику «Тустань»


Володимир КІЦАК, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України, археології та спеціальних галузей історичних наук провів пізнавальну екскурсію Теребовлянським замком, де розповів про історичні особливості, оборону замку, його меценатів та реставраторів.


Ярослав СЕКО, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та релігієзнавства разом зі слухачами проаналізували першу в Київській Русі пам'ятку «Повість минулих літ», у якій історія держави показана на широкому тлі світових подій. Викладач зазначив, що кожен сюжет у літописі має своє гіперпосилання, яке пов’язує тодішню історію зі світовою. На завершення лекції Ярослав Петрович провів короткий аналіз «Хто ж такі українці?», розповів про відомих людей, що стояли біля витоків зародження та створення української нації.


Лекційне заняття проводить Секо Я. П.
Лекційне заняття проводить Секо Я. П.

Юрій ВІТЯК, асистент кафедри теорії і практики перекладу організував цікаве практичне заняття, поділивши слухачів МАН на групи, котрі працювали над концепцією втілення ідеї відео відповідно до обраної поезії у структурі створення сценарію майбутньої візуалізації поезій.


Майбутні філологи знайомляться із методикою візуалізації поезії
Майбутні філологи знайомляться із методикою візуалізації поезії


Висловлюємо щиру подяку Тернопільському національному педагогічному університету імені Володимира Гнатюка за багаторічну та плідну співпрацю і можливість отримати професійно значущі знання і навички через використання широкого спектру сучасних освітніх та інформаційних технологій. Особлива подяка «десанту» викладачів вузу за проведені пізнавальні лекторії, цікавезні практичні заняття, навчальні екскурсії, майстер-класи. 


Заступник директора з навчально-виховної роботи 

обласного відділення МАН України                                                
Світлана ШТУКА

Методист обласного відділення МАН України    
Богдана ДІДУШИЦЬКА 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси