ЗМІ про нас. Виготовляють сітки з 2014 року: студенти ТНПУ відправили на фронт чергову допомогу (ВІДЕО, ФОТО) ЗМІ про нас 

Виготовляють сітки з 2014 року: 
студенти ТНПУ відправили на фронт
 чергову допомогу



Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка волонтери виготовили 25 маскувальних сіток для танкового батальйону однієї з бригад Збройних сил України. Сумарна площа покриття — майже тисяча квадратних метрів.

Про це розповів Суспільному декан історичного факультету, організатор виробництва Володимир Кіцак.

За його словами, сьогодні, 4 липня, сітки відправили на фронт.

"Відправляємо 25 сіток на схід, на танковий батальйон. Це багато, тому що це місячний виробіток нашого факультету. Деколи більше, деколи менше, але стандартно".

Заготовляє матеріали для плетіння маскувальних сіток пенсіонер Володимир Романюк.

Маскувальні сітки, ТНПУ
Володимир Романюк, пенсіонер. Суспільне Тернопіль

"Є заготовки бантиків і стрічок. Маю стандарт, за яким їх нарізаю. Студенти і пані Віра плетуть сітки".

Маскувальні сітки, ТНПУ
Руслан Березюк, студент. Суспільне Тернопіль

"Технологія плетіння сітки доволі проста. Можна плести хаотично, а можемо плести за технологією так, щоби все було гарно, симетрично. Беремо в середньому по чотири-п’ять клітинок. Заплітаємо тканину в сітку-основу, чергуючи кольори, щоб не було монотонно. Зав'язуємо тканину на вузол і переплітаємо її через квадратики", — говорить студент Руслан Березюк.

Маскувальні сітки, ТНПУ
Процес плетіння сіток. Суспільне Тернопіль

Заступник командира танкового батальйону Збройних сил України Владислав Мазур каже, маскувальні сітки на фронті потрібні не лише для маскування.

Маскувальні сітки, ТНПУ
Володимир Кіцак спілкується з Владиславом Мазуром. Суспільне Тернопіль

"Сітки необхідні для маскування озброєння й техніки, також особового складу, укриттів, бліндажів. Вона ховає обриси, техніка зливається з місцевістю. Плюс до того, вона ще має в собі захисний елемент. Наприклад, FPV-дрон чи безпілотний літальний апарат вона мінімально може втримати, тому ушкодження будуть меншими".

Маскувальні сітки на історичному факультеті плетуть з 2014 року. З того часу вже виготовили 5,6 гектара сіток. Це площа приблизно семи з половиною футбольних полів. Волонтерять не лише студенти, а й тернополяни та переселенці.




Оксана Цвик, Максим Скасків

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси