Успішний захист виробничої (медіаційної) практики  магістрантів ТНПУ (ФОТО)
Успішний захист 

виробничої (медіаційної) практики

магістрантів ТНПУ


5 квітня 2024 року відбувся онлайн захист виробничої (медіаційної) практики магістрантів заочної форми навчання спеціальності 053 Психологія ОПП «Психологія конфлікту та практична медіація» факультету педагогіки та психології. 

Здобувачі вищої освіти продемонстрували зацікавленість медіацією як альтернативним способом вирішення конфліктів. Активно звітуючи та презентуючи результати виконаної роботи детально представили переваги та можливості медіації.

Магістрантам вдалося розробити та реалізувати програму (тренінг) з формування конфліктологічної компетентності працівників, розробити пам’ятки «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе» та стратегію розвитку і план роботи Служби порозуміння у школі чи в організації.

Провівши кількісний та якісний моніторинг здобувачі виявили готовність та необхідність впровадження Служб порозуміння чи Служб розв’язання конфліктів на базах практики.

Надзвичайно цікавим та корисним виявився досвід проекту з учнями від Наталії Вороновської. Підготувавши відеоролик про знайомство з медіацією, практикантка разом з учнями у доступній формі, змістовно вирішуючи кейс запрезентувала творчий підхід до поінформованості щодо питань шкільної медіації.
 
Результати діагностики
Результати діагностики

Досвід спільного проекту
Досвід спільного проекту

Результати опитування від Наталії Вороновської
Результати опитування від Наталії Вороновської

Враження від Мирослави Кичан
Враження від Мирослави Кичан

Спільне фото
Спільне фото

Магістранти отримали рекомендації щодо проходження наступної науково-дослідної практики, обговорили перспективи написання та проведення магістерських досліджень. 

 Захист практики був наповнений позитивними емоціями, цікавим досвідом, прагненням допомогти педагогам та учням, а також працівникам організацій краще зрозуміти ефективні способи вирішення конфліктів та стати лідерами нових суспільних перетворень в Україні.
Велика вдячність ЗСУ за можливість навчати та навчатись.


Гарант ОП «Психологія конфлікту та 
практична медіація»,
методист практики
Іванна АНДРІЙЧУК

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси