Співпраця між кафедрами журналістики ТНПУ та ВДПУ (ФОТО)
Співпраця між кафедрами журналістики

ТНПУ та ВДПУ


У межах співпраці між кафедрами журналістики ТНПУ та Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського 3 квітня 2024 р. відбулася низка заходів.
  

Група викладачів кафедри журналістики та студентів спеціальності Тернопільського національного педуніверситету ім.В.Гнатюка побувала з візитом на кафедрі журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського.  

Відбулися розмови з доктором педагогічних наук, професором, першим проректором з науково-педагогічної роботи Олегом Блажком, деканом факультету філології й журналістики ім. М.Стельмаха, доктором філологічних наук, професором Інною Завальнюк. 

У деканаті факультету філології й журналістики ВДПУ ім. М. Коцюбинського

У деканаті факультету філології й журналістики ВДПУ ім.М.Коцюбинського 


Завідувач кафедри журналістики, реклами та зав’язків з громадськістю ВДПУ, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Віталій Гандзюк зацікавлено ознайомив зі спеціалізованими авдиторіями для студентів-журналістів, зокрема з радіостудією «Юнітон» і телевізійною студією, з музейно-просвітницьким центром. 


Реалізуючи складові внутрішньої академічної мобільності, для тернопільських студентів їхні вінницькі ровесники провели лекцію з елементами тренінгу. Третьокурсниця Анна Цимбалюк ознайомила з особливостями пошуку інформації у відкритих джерелах – у соціальних мережах, на сайтах, продемонструвала набір корисних ресурсів й інструментів. 


Було апробовано елемент горизонтальної внутрішньої академічної мобільності: гості відвідали лише одне навчальне заняття. Проте участь у ньому була оцінена викладачами у межах навчальних дисциплін професійної підготовки.


Центральним заходом візиту був міжкафедральний методичний семінар «Актуальні питання підготовки до акредитації: сучасні виклики». Модерував засідання завідувач кафедри журналістики, реклами та зав’язків з громадськістю, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Віталій Гандзюк.  


Міжкафедральний методичний семінар «Актуальні питання підготовки до акредитації: сучасні виклики»Міжкафедральний методичний семінар «Актуальні питання підготовки до акредитації: сучасні виклики»


Колективно обговорено створення навчально-методичних матеріалів, застосування новітніх технологій в освітньому процесі, форм і методів викладання, проведення занять у дистанційній формі, організації науково-дослідної, пошукової та творчої діяльності студентів. 


Учасники семінару обмінялися досвідом діяльності програмних рад зі спеціальності «Журналістика» різних рівнів вищої освіти та роботи комісії з внутрішнього забезпечення якості освіти, розглянули специфіку організації акредитації ОП першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, обговорили процедуру формування звіту самоаналізу, окреслили перспективи співпраці між кафедрами навчальних закладів.  


Студенти дружніх кафедр
Студенти дружніх кафедр


Програма зустрічі була насиченою і пізнавальною. Завідувачка кафедри журналістики ТНПУ, д.філол.н., професор Наталія Поплавська, доценти Оксана Кушнір, Галина Синоруб, Наталія Дащенко, Ганна Йордан та викладачка Ольга Пелешок вдячні колегам дружньої кафедри у Вінниці за теплу та водночас ділову атмосферу зустрічі: к.н. із соціальних комунікацій, доц. Віталієві Гандзюку, д.іст.н., проф. Сергієві Гальчаку, к.філол.н., доц. Тетяні Цепкало, к.філол.н., доц. Володимиру Каленичу, к.іст.н., доц. Петрові Слотюку, асистентам А. Олійник та І. Одобецькій. 

 На території ВДПУ ім. М. Коцюбинського

На території ВДПУ ім.М.Коцюбинського



Доцент кафедри журналістики

Наталія Дащенко


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси