Відбулася гостьова лекція-тренінг «Формування культурної компетентності в шкільному курсі географії» для студентів ТНПУ (ФОТО)

Відбулася гостьова лекція-тренінг 

«Формування культурної компетентності 

в шкільному курсі географії» 

для студентів ТНПУ




  8 квітня 2024 року на запрошення кафедри географії та методики її навчання ТНПУ відбулася гостьова лекція-тренінг на тему «Формування культурної компетентності в шкільному курсі географії» для студентів географічного факультету спеціальності 014.07 «Середня освіта (Географія)» (бакалаврський рівень) та 106 «Географія» (магістерський рівень).


Тренінг провів Олег Байтеряков – кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та туризму Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.


Доповідає доц. О.Байтеряков

Доповідає доц.О.Байтеряков


Під час заняття студенти мали можливість ознайомитись із компетентнісним підходом до вивчення географії в сучасній школі, із роллю творів мистецтва під час формування культурної компетентності. 


Гостьова лекція-тренінг

Гостьова лекція-тренінг


Під час лекції
Під час лекції


Доц.Олег Байтеряков наголосив на особливій цінності цієї компетентності для сучасної людини, зазначив про роль знаних та маловідомих митців живопису для формування знань та світогляду школярів. Особливе захоплення у студентів викликав тренінг, під час якого доц. лег Байтеряков продемонстрував формування вміння аналізувати твори живопису з географічної точки зору. 


На прикладі картини Миколи Сергеєва «Яблуні в цвіту» викладач зумів показати можливості вивчення рельєфу, природних об’єктів, рослинного світу, визначення сторін горизонту тощо, які можна застосувати на уроках географії в школі. 


Географічний аналіз картини

Географічний аналіз картини


До слова, доц.Олег Байтеряков – автор власної методики аналізу творів живопису на уроках географії. 


Завершилась лекція-тренінг пам’ятним фото із запрошеним лектором. 


 Учасники лекції-тренінгу.

Учасники лекції-тренінгу


Висловлюємо щиру вдячність п.Олегу Байтерякову за представлення цікавого та змістовного матеріалу, ознайомлення студентів ТНПУ  з новими методиками викладання географії в школі. 



Проф. Леся Заставецька 

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси