Інтерактивна гостьова лекція стейкхолдера для майбутніх психологів ТНПУ (ФОТО)
Інтерактивна гостьова лекція стейкхолдера 

для майбутніх психологів ТНПУ




9 квітня 2024 року на кафедрі психології розвитку та консультування відбулася інтерактивна гостьова лекція на тему «Резилієнтність як відновлення життєвих неперервностей в умовах війни»  для здобувачів вищої освіти спеціальності 053 Психологія. 


Професійним досвідом поділилася Галина Євгенівна Несмашна – психолог Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу, яка є стейкхолдером освітньо-професійної програми «Психологія» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти, а також освітньо-професійної програми «Психологія конфлікту та практична медіація» другого (магістерського) рівня вищої освіти. 


Зацікавлена слухацька аудиторія – студенти та викладачі кафедри психології розвитку та консультування

Зацікавлена слухацька аудиторія – студенти та викладачі кафедри психології розвитку та консультування


Галина Євгенівна – досвідчений фахівець, психолог-практик, яка очолює психологічну службу в закладах освіти м.Тернополя, здійснює організаційно-методичне забезпечення роботи практичних психологів у загальноосвітніх школах та закладах дошкільної освіти.

Студенти ознайомились з технологією розвитку резилієнтності та методами надання психологічної допомоги людям у стресових ситуаціях. Під час лекції, яка відбулася у змішаному форматі, розглядалися різні аспекти впливу стресу на людину. Галина Євгенівна розповіла про ресурсоорієнтовану модель подолання стресу BASIC PH, яка спрямована на пошук внутрішніх і зовнішніх ресурсів, що забезпечують стійкість людини у стресогенних ситуаціях і допомагають їй впоратися із стресом, відновити емоційну рівновагу.

Галина Євгенівна зазначила, що відповідно до цієї моделі для
подолання стресу можна використовувати різні ресурсні канали – віру, емоції, стосунки з іншими людьми, уяву, розум, тіло. Окреслила переваги та складності застосування кожного із зазначених ресурсів. Свою розповідь супроводжувала цікавою мультимедійною презентацією, відеоматеріалами.

Особливої уваги заслуговують запропоновані лекторкою інтерактивні вправи, творчі завдання, які з великим зацікавленням виконували студенти. Вони дали змогу поєднати теорію з практикою, забезпечували суб’єкт-суб’єктну взаємодію. В аудиторії панувала позитивна атмосфера, жваве обговорення та обмін враженнями.


Під час виконання практичних вправ

Під час виконання практичних вправ


Наприкінці лекції завідувач кафедри психології розвитку та консультування, професор Галина Кіндратівна Радчук подякувала Галині Євгенівні за надання студентам важливої й корисної інформації, цікаві практичні вправи, а також багаторічну співпрацю з викладачами кафедри, сприяння у проходженні студентами різних видів психологічної практики у закладах освіти, спільну участь у реалізації міжнародного проєкту щодо надання психологічної допомоги дітям в умовах війни. 


Галина Євгенівна Несмашна, своєю чергою, нагородила Подякою Управління освіти і науки Тернопільської міської ради професора кафедри Марію Мирославівну Шпак за участь у журі І міського етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Корекційні програми».


Подяка Марії Шпак від стейкхолдера

Подяка Марії Шпак від стейкхолдера


Висловлюємо щиру вдячність Галині Євгенівні Несмашній за актуальну, цікаву та змістовну лекцію, за те, що поділилася зі студентами своїми знаннями та професійним досвідом!


Галина Радчук висловлює вдячність Галині Несмашній за співпрацю з кафедрою психології розвитку та консультування

Галина Радчук висловлює вдячність Галині Несмашній за співпрацю з кафедрою психології розвитку та консультування


Переконані, що ця інтерактивна гостьова лекція стейкхолдера стане міцним підґрунтям для професійного становлення майбутніх психологів!


Світлина на згадку

Світлина на згадку


Дякуємо нашим захисникам й захисницям, завдяки яким ми маємо можливість сьогодні вчити та навчатися, працювати й обговорювати важливі та актуальні теми, зосереджувати увагу на забезпеченні психологічного благополуччя людей, засобах та ресурсах подолання стресу в складних життєвих ситуаціях.



Доктор психологічних наук, професор, 

гарант освітньо-професійної програми «Психологія» 

другого (магістерського) рівня вищої освіти
Марія ШПАК



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси