ЗМІ про нас. Майбутні педагоги початкової та дошкільної освіти ТНПУ зустрілися з представниками управління превентивної діяльності поліції (ВІДЕО, ФОТО)
ЗМІ про нас

Майбутні педагоги 

початкової та дошкільної освіти ТНПУ 

зустрілися з представниками 

управління превентивної діяльності поліції




Як визначати, що діти стають жертвами домашнього насильства, майбутнім педагогам розповідали працівники поліції

Як діяти працівникам освіти, якщо хтось з учнів постраждав від домашнього насильства, куди звертатися, коли дитина тривалий час відвідує школу у пригніченому настрої або на тілі проглядаються синці - про фактори, які вказують на те, що зі школярами поводяться жорстоко та про алгоритми дій в таких ситуаціях майбутнім педагогам молодших класів розповідали представники управління превентивної діяльності.

За словами інспектора відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Андрія Бобика, через наслідки війни в українських сім’ях значно загострилась проблема непорозумінь та негараздів. Тому боротися із домашнім насильством повинні не лише працівники поліції, але й вихователі в садочках, вчителі у школах та викладачі у вищих навчальних закладах.

Під час зустрічі
Інспектори відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області - спікери просвітницького заходу

«До поліції від початку 2024 року надійшло близько 2500 повідомлень про факти вчинення домашнього насильства. Складено 1200 адміністративних протоколів за статтею 173 прим. 2 КУпАП. Окрім цього, працівники поліції застосовували заходи запобігання насильства - виписали 1100 термінових заборонних приписів щодо кривдників», – розповів Андрій Бобик.

Вивчаємо досвід правоохоронців
Вивчаємо досвід правоохоронців

Сьогодні на території області працюють мобільні бригади, фахівці якої надають соціально-психологічну та медичну допомогу постраждалим особам, а також допомагають їм знайти вихід із ситуації.

"У Тернополі є сектор протидії домашнього насильства, працівники якого цілодобово реагують на факти домашнього насильства. Управління патрульної поліції також реагує на факти домашнього насильства. На території області до суду скеровано близько 40 кримінальних проваджень за фактом систематичного вчинення домашнього насильства відповідно до статті 126-1 Кримінального кодексу".

Зацікавлена студентська авдиторія факультету педагогіки і психології ТНПУ

Поінформовані - отже, захищені! Майбутні педагоги(-ні) закладів дошкільної освіти та початкових класів

Розпізнавати факти домашнього насильства повинні не лише працівники поліції, але й педагогічні працівники. Саме тому майбутнім педагогам пояснили, на що звертати увагу та як діяти в тому чи іншому випадку.

"Інформація надзвичайно важлива для нас, як для вчителів молодших класів, оскільки нас навчали, як ми повинні протидіяти домашньому насильству, як повинні ми реагувати, як вчителі, як повинне реагувати інше населення щодо насилля, яке вчиняють батьки проти дітей, а інколи й діти проти батьків, - стверджує студент ТНПУ імені Володимира Гнатюка В’ячеслав Писарук. - Педагог майже щодня контактує з дітьми і він повинен розуміти, як цьому протидіяти й що робити в тій чи іншій ситуації".

Організатори зустрічі переконані, що педагоги повинні стежити за дітьми й при найменшій підозрі на домашнє насильство, повідомляти відповідні органи. Бо будь-яке насильство травмує дитячу психіку і це може призвести до того, що у дорослому житті дитина також стане агресором, але вже у власній родині.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси