Як бути психологічно стійкими дізналися учасники медіашколи ТНПУ «В ЕТЕРІ» (ФОТО)

Як бути психологічно стійкими 


дізналися учасники медіашколи ТНПУ


«В ЕТЕРІ»



У середу, 10 квітня, відбувся 8 вебінар медіашколи «В ЕТЕРІ» на тему: «Психологічна стійкість. Як вистояти в умовах невизначеності».  

Зі вступним словом до присутніх звернулася організаторка освітнього проєкту, керівниця вебінару, кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри журналістики ТНПУ  Галина Синоруб. Вона зосередила увагу слухачів на професійних викликах журналістів, високому ризику емоційного і професійного вигорання.  Галина Синоруб наголосила на тому, що психологічна стійкість та безпека журналістів є основними чинниками підтримки психічного здоров’я під час війни. 


Спікерка Ольга Логвись – психологиня відділу у справах молоді ТНПУ, асистентка кафедри психології розвитку та консультування ТНПУ, членкиня ГО «Асоціація психологів вищої школи України», «Національна психологічна Асоціація» презентувала «Колесо стійкості», продемонструвала ресурси, які допомагають долати психотравмуючі події, а також розповіла про корисне мислення, важливість дій, регуляцію енергії й емоцій та про силу у єдності.

Інтерактив із психологинею Ольгою Логвись

Інтерактив із психологинею Ольгою Логвись

«Наша психіка є досить пружною. Якби вона такою не була, то ми би не змогли жити і вистояти в моменти непередбачуваних і стресових подій. Наш простий, щоденний вибір: які б не були обставини життя, з якими викликами ми би не зіткнулись – потрібно вибирати життя. І не просто жити, а жити з гідністю, правдою, відвагою та любов’ю. Залишатися перш за все людиною і не зраджувати своїм цінностям», –
зазначила доповідачка.
  
Ознайомлення з ресурсами Ознайомлення з ресурсами

Катерина Ковалик – букблогерка, студентка третього курсу спеціальності «Журналістика» ТНПУ підготувала доповідь на тему ««Чому важливо читати? Читання, як спосіб зняття стресу». 

Спікерка зазначила: «Читання книг, незалежно від жанру, завжди має вплив на наше життя: емоції, концентрацію уваги, кругозір, прояв емпатії, критичного мислення, а також знижує рівень стресу й тривоги».
  
Вплив читання на життя
Вплив читання на життя


Катерина порадила як скласти власну читацьку програму.

«Пробуйте читати різні жанри, комбінуйте їх, щоб не втомлюватись. Читайте коли заманеться і не заставляйте себе читати тоді, коли немає бажання: читання «для галочки» часто доводить до вигорання», – рекомендувала спікерка. Наприкінці свого виступу Катерина запропонувала для прочитання книги різних жанрів: від любовних романів до нонфікшну, мистецтва. 
  

Як книги впливають на подолання стресу.
Як книги впливають на подолання стресу

На завершення зустрічі присутні висловили свої позитивні враження про вебінар, відмітивши корисність та актуальність самої теми.

Нагадаємо, що онлайн-медіашкола «В Етері» – освітній проєкт кафедри журналістики Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, метою якого є надати можливість учасникам школи спробувати себе в ролі журналіста та опанувати основи медіадіяльності.



Доцентка кафедри журналістики ТНПУ

Галина Синоруб

студентка третього курсу
спеціальності «Журналістика» ТНПУ

Катерина Ковалик



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси