Профорієнтація  для учнів 11 класу від студентів-журналістів ТНПУ (ВІДЕО, ФОТО)

Профорієнтація  для учнів 11 класу 


від студентів-журналістів ТНПУ



У Великоберезовицькому ліцеї відбувалось профорієнтація від студентів четвертого курсу спеціальності 061 Журналістика Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. У заході взяли участь учні 11 класу.

Попередньо доценти кафедри журналістики ТНПУ Галина Синоруб та Наталія Біла розповіли учням про особливості навчання та специфіку професії журналістики. Після цього студенти поділили учнів на три групи за допомогою кольорових аркушів та розпочали тренінгове заняття. Четвертокурсники розповіли одинадцятикласникам про найпопулярніші соціальні мережі, їх правила та алгоритми, можливості, позитивні та негативні сторони. 

Перша група на чолі зі студенткою Сніжаною Заверухою розмовляла про “Instagram”. Сніжана розповіла про рекомендації використання цієї мережі та про те, що цікавить аудиторію, про заборонений контент, а наприкінці дала рекомендації стосовно часу публікації.
  
Сніжана Заверуха допомагає учням зняти відео в «Instagram»
Сніжана Заверуха допомагає учням зняти відео в «Instagram»


У другій групі мова йшла про соціальну мережу “TikTok”, про яку учням розповідала Ангеліна Ключка та Ольга Воробець. Студентки аналізували особливості мережі “TikTok”, алгоритми, час публікацій, тренди та плюси і мінуси використання мережі. 
  
Ангеліна Ключка та Ольга Воробець разом з учнями знімають відео у «TikTok»
Ангеліна Ключка та Ольга Воробець разом з учнями знімають відео у «TikTok»

Тим часом Руслана Адамович та Діана Сподар навчали учнів користуватись професійною технікою, що використовується журналістами. Учні мали змогу познімати на відеокамеру, використати мікрофон та петлички, а також за сприянням студенток зняти журналістський відеосюжет. 
  
Учні вчаться користуватись професійною технікою
Учні вчаться користуватись професійною технікою

Результатом профорієнтації була зйомка власного відео для певної  соціальної мережі. Усі групи підготували трендові відео для публікації. Профорієнтація від майбутніх журналістів для учнів Великоберезовицького ліцею стала цікавим та корисним досвідом для вибору майбутньої професії, а  для студентів – хорошою можливістю попрактикуватися і поділитись вміннями та знаннями.



Студентка четвертого курсу 

спеціальності Журналістика

Ольга Воробець

Відео Катерини Магули


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси