Проведено серію тренінгів з батьками та дітьми в рамках партнерського проєкту кафедри психології розвитку та консультування ТНПУ (ФОТО)

Проведено серію тренінгів 

з батьками та дітьми в рамках 

партнерського проєкту 

кафедри психології розвитку 

та консультування ТНПУ



Упродовж березня – квітня 2024 року асистент кафедри психології розвитку та консультування ТНПУ, практичний психолог  Ольга Логвись у парі з кофасилітатором по проєкту Марією Квілінською, практичним психологом Тернопільської класичної гімназії провели серію просвітницьких тренінгів з батьками та дітьми у одній зі шкіл Тернополя.

Після проведеного кластер-рандомізованого контрольованого емпіричного  дослідження в школах міста Тернополя серед дітей 8 – 13 років з метою виявлення дітей з посттравматичним стресовим розладом було створено групи, з якими і працювали психологи  за методикою «Діти і війна. Навчання технік відновлення». 

Методика створена на основі сучасних науково-базованих підходів травмо-сфокусованої когнітивно-поведінкової терапії (КПТ) і дає можливість застосувати принципи втручань КПТ не на рівні спеціалізованої психотерапевтичної допомоги, а на рівні втручань «низької інтенсивності», що дозволяє охопити базовою психологічною допомогою велику кількість дітей у режимі раннього втручання у відповідь на досвід психотравмівних подій. Це можливо також, завдяки ефективному груповому формату застосування даної методики та залученню батьків у форматі окремих сесій. Під час цих зустрічей батьки не тільки отримують підтримку для себе, але й вчаться особливостям підтримки дітей на шляху їхнього зцілення.

Програма побудована з п’яти занять для батьків і п’яти занять для дітей.  Надалі буде здійснюватися двоетапний моніторинг ефективності втручань відразу після інтервенції та через 6 місяців для визначення пролонгованого ефекту. 
  
Сертифікат учасника тренінгу Сертифікат учасника тренінгу

Проєкт Діти і війна
Проєкт "Діти і війна"

Партнерський проєкт «Evaluation of the Teaching Recovery Techniques skills-focused intervention  for Ukrainian children experiencing post-traumatic stress symptoms: study protocol for a cluster randomised controlled trial» / «Дослідження ефекту технік зцілення  дітей із симптомами пост-травматичного стресу: кластер-рандомізоване контрольоване емпіричне  дослідження».

Детальніше про проєкт https://tnpu.edu.ua/naukova-robota/partnerskiy-pro-kt-evaluation-of-the-teaching-recovery-techniques-skills-focused-intervention-for-uk.php 


Координатор  проєкту: 
професор, зав. кафедри психології розвитку та консультуання Галина Радчук.  


Асистент кафедри психології розвитку та консультування

Ольга Логвись


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси