Науково-мистецька співпраця ТНПУ з Академією мистецтв імені Павла Чубинського
Науково-мистецька співпраця ТНПУ з Академією мистецтв імені Павла Чубинського

15-16 квітня у  нашій столиці відбулась Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «ВИДАТНІ ПОСТАТІ УКРАЇНСЬКОГО МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В ПРОЦЕСАХ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ (до 185-річчя з дня народження Павла Чубинського)»,  організатор - Комунальний заклад вищої освіти Київської обласної ради «Академія мистецтв імені Павла Чубинського», форум проходив в  змішаному форматі. 

Цікава тематика, а саме:
1. Павло Чубинський -  знакова постать кінця ХІХ - початку ХХ століття. 
2. Досягнення українського музичного мистецтва у контексті національно-культурного становлення.
3. Дослідження творчості митців: від минулого до сьогодення.
4. Відроджені імена: наукові пошуки та знахідки.
5. Олександра Павлівна Чалеєва (Чубинська) - видатна українська оперна та камерна співачка початку ХХ століття (до 150 - річчя від дня народження).
6. Сценічне мистецтво у посткультурному просторі,  та відео-презентації, а також зустрічі з видатними постатями українського мистецтва зацікавила викладачів  і студентів Факультету мистецтв (кафедри театрального мистецтва та кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва).

З вітальним словом виступила заступниця декана з наукової роботи факультету мистецтв, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Ярослава ТОПОРІВСЬКА.

Так з своїми доповідями  у Секції 1.  Досягнення українського музичного мистецтва у контексті національно-культурного становлення, виступила  -  студентка групи СОММ-21 Вікторія ЯНИШЕНА «Розвиток української популярної музики в умовах європейської інтеграції України» (науковий керівник: Спольська Олена Володимирівна, доктор філософії, доцент кафедри театрального мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка);  у Секції 3. Сценічне мистецтво у посткультурному просторі, доповідали: асистентка кафедри театрального мистецтва – Світлана МАТВІЇШИН – «Пошук і втілення мовної характерності в роботі над монологом»; магістранти  ІРИНА ЛЕВИЦЬКА  - «Вплив виставкових івентів на культурну освіченість та творчий розвиток громади», та  ОЛЕГ СОВИН  - «Театралізація в дитячих івент-проєктах» (науковий керівник: Спольська Олена Володимирівна, доктор філософії, доцент кафедри театрального мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка).

У другий день конференції  цікаву наукову доповідь і презентацію , запропонувала магістрантка групи мСОММ-11 Факультету мистецтв спеціальності 014.13 Середня освіта  (Музичне мистецтво) – Тетяна СМОЛЯК на тему: «Пісенна Творчість Ніни Матвієнко як скарбниця національно-духовного становлення сучасних школярів (на матеріалі педагогічного досвіду у Великоберезовицькому ліцеї)» (науковий керівник: Ороновська  Лариса Дмитрівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, заступниця декана з виховної роботи Факультету мистецтв ТНПУ імені Володимира Гнатюка).

Надзвичайно цікава Творча зустріч та приємне спілкування  відбулося з Народним артистом України, лауреатом національної премії ім. Т. Г. Шевченка – Тарасом ПЕТРИНЕНКОМ (наші здобувачі  отримали насолоду від правдивого діалогу про виклики у мистецькому виконавстві сьогодення, про правдиві коди нації в музичній творчості українських митців).

Дякуємо нашим партнерам за організацію та проведення всеукраїнської студентської науково-практичної конференції


Інформаційна група факультету мистецтв
Доцент Лариса ОРОНОВСЬКА

Виступ Ярослави Топорівської

Учасники конференції

Виступ здобувачки ТНПУ

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси