Візит викладачів кафедри української мови та славістики ТНПУ до Волинського національного університету ім.Лесі Українки (ФОТО)

Візит викладачів 

кафедри української мови та славістики ТНПУ 

до Волинського національного університету 

імені Лесі Українки



Одним із сучасних шляхів досягнення нових професійних знань, досвіду та особистого зростання є внутрішня академічна мобільність. 


З метою підвищення якості вищої освіти та ефективності наукових досліджень, збагачення культурного та інтелектуального досвіду учасників освітнього процесу 17 квітня 2024 року за спільної ініціативи кафедри полоністики і перекладу Волинського національного університету імені Лесі Українки і кафедри української мови та славістики Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбулася робоча зустріч науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти обох закладів у стінах ВНУ імені Лесі Українки. 

Візит розпочався з вітального слова ректора ВНУ імені Лесі Українки Цьося Анатолія Васильовича. 
  
Під час зустрічі з ректором Волинського національного університету імені Лесі України Цьосем Анатолієм Васильовичем
Під час зустрічі з ректором Волинського національного університету імені Лесі України Цьосем Анатолієм Васильовичем

Проректор з навчальної роботи, доктор філологічних наук, професор  Громик  Юрій Васильович разом із завідувачем кафедри полоністики і перекладу ВНУ імені Лесі Українки, доктор філологічних наук, професором Сухарєвою Світланою Володимирівною та деканом факультету філології і журналістики, доктор філологічних наук, професором кафедри української мови та славістики ТНПУ імені Володимира Гнатюка Вільчинською Тетяною Пилипівною обговорили програму зустрічі і перспективи подальшої співпраці.

Декан факультету філології та журналістики ВНУ імені Лесі Українки, кандидат філологічних наук, доцент Лілія Богданівна Лавринович і викладачі кафедри полоністики і перекладу розповіли про історію та концепцію розвитку факультету і кафедри зокрема, представили професорсько-викладацький склад, основні напрямки науково-дослідницької діяльності, описали гуманітарно-виховну роботу, контингент і досягнення студентів, презентували  матеріально-технічну базу.

Одним із важливих завдань зустрічі було обговорення гарантами обох ЗВО освітніх програм «Середня освіта (Польська мова і література, українська мова і література)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. 
  
Важливим завданням зустрічі було обговорення гарантами обох ЗВО освітніх програм
Важливим завданням зустрічі було обговорення гарантами обох ЗВО освітніх програм

Метою обговорення була оцінка поточної освітньо-професійної діяльності, визначення пріоритетів та напрямів розвитку суміжних спеціальностей, підвищення якості освіти та підготовки висококваліфікованих фахівців, сприяння працевлаштуванню випускників, підвищення престижу вищої освіти та професійної підготовки, забезпечення доступності освіти тощо. Обговорення дало можливість визначити орієнтири та виклики в системі освіти, а також шляхи їх подолання. 
  
Студенти полонійного відділення факультету філології і журналістики ТНПУ отримали можливість поспілкуватися зі студентами Волинського національного університету
Студенти полонійного відділення факультету філології і журналістики ТНПУ отримали можливість поспілкуватися зі студентами Волинського національного університету

Незабутнє враження справило  відвідування музею Лесі Українки у ВНУ та пам’яток архітектури національного значення Луцького замку Любарта та Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла, які розташовані в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк». 

Пам’ятні екскурсії організувала для своїх гостей
кафедра полоністики і перекладу ВНУ імені Лесі Українки на чолі з доктором філологічних наук, професором Сухарєвою  Світланою Володимирівною.


Колеги-викладачі з ВНУ організували для гостей з ТНПУ цікаву екскурсію у музеї Лесі Українки
Колеги-викладачі з ВНУ організували для гостей з ТНПУ цікаву екскурсію у музеї Лесі Українки

Незабутні враження після відвідин замку Любарта у Луцьку
Незабутні враження після відвідин замку Любарта у Луцьку

Здобувачі освіти ТНПУ вважають, що навчальна поїздка стала інвестицією у майбутнє професійне життя. Учасники групи отримали нові професійні знання та навички, розширили свій кругозір. 

Висловлюємо слова щирої вдячності колегам із ЗВО-партнера за зустріч, актуальну і цікаву презентацію освітніх програм, результатів науково-дослідної діяльності, педагогічної майстерності, корисні поради і побажання доктору філологічних наук, професору, завідувачу кафедри полоністики та перекладу, кандидату філологічних наук, доценту, декану факультету філології та журналістики Лавринович Лілії Богданівні та професорсько-викладацькому складу кафедри полоністики і перекладу Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Чудова і привітна атмосфера, професійна організація, постійний супровід протягом усієї зустрічі!

Щиро бажаємо колегам ВНУ імені Лесі Українки розвитку, процвітання, успіхів, неперевершених здобутків і розширення горизонтів спільної праці!


Кафедра української мови та славістики ТНПУ


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси