Викладачі та аспіранти ТНПУ на ІIV Міжнародній науковій конференції "Воєнні конфлікти та техногенні катастрофи: історичні та психологічні наслідки" (ФОТО)

Викладачі та аспіранти ТНПУ 

на ІIV Міжнародній науковій конференції 

"Воєнні конфлікти та техногенні катастрофи: 

історичні та психологічні наслідки




18-19 квітня 2024 р. викладачі (Галина МЕШКО, Ірина НЕСТАЙКО, Ірина ШУЛЬГА, Надія СЕНЬОВСЬКА) та аспіранти (Олег ГАВРИШОК, Ліля ПАЦАЛЮК, Михайло ФІТКАЙЛО) кафедри педагогіки та менеджменту освіти взяли активну участь у IV Міжнародній науковій конференції "Воєнні конфлікти та техногенні катастрофи: історичні та психологічні наслідки", котра відбувалася на базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, співорганізатором котрої був Тернопільський національний педагогічний університет ім. В.Гнатюка.


Викладачі кафедри педагогіки та менеджменту освіти на Конференції
Викладачі кафедри педагогіки та менеджменту освіти на Конференції

Цікавим був виступ аспірантки кафедри педагогіки та менеджменту освіти Лілії ПАЦАЛЮК на тему «Волонтерська діяльність як засіб формування національної свідомості студентської молоді». У доповіді акцентовано увагу на волонтерському русі, який на перших етапах став основним джерелом забезпечення армії та добровольчих батальйонів. Представлено форми волонтерської діяльності студентської молоді, зокрема волонтерської організації «Країна рівності та правди». Активна волонтерська діяльність є виявом та засобом формування національної свідомості студентської молоді. Надзвичайно неординарним способом для збору коштів у «Країні рівності та правди» став мистецький рух WestGuardArt, керівницею якого є Лілія Пацалюк. У межах цього мистецького руху проводяться майстер-класи із розпису гільз, тубусів, касок, які успішно продаються на аукціонах в Україні та за кордоном.
  
Л.Пацалюк про волонтерську діяльність свого мистецького руху WestGuardArt
Л.Пацалюк про волонтерську діяльність свого мистецького руху WestGuardArt

Учасники Конференції, а зокрема Мешко Г.М., Мешко О.І. (доповідь на тему «Тривожність як суб’єктивний прояв емоційного неблагополуччя учнів під час війни»), Нестайко І.М., Сеньовська Н.Л. («Наслідки біженства для приймаючих країна, спричинені збройними конфліктами»), Шульга І.М. («Формування безпечного освітнього середовища початкової школи в умовах воєнного стану»), присвятили свої дослідження надзвичайно актуальним питанням сьогодення, а саме: проблемі емоційного неблагополуччя учнів під час війни та тривожності як його суб’єктивному прояву, проаналізовано різні підходи до трактування поняття «тривожність»; обґрунтовано актуальність проблеми формування безпечного освітнього середовища у початковій школі, зазначено роль керівника закладу освіти у формуванні безпечного освітнього середовища. 


Пізнавальними також були доповіді й інших українських, польських, японських науковців. Схиляло до роздумів їх бачення майбутнього України у ближній перспективі. Важливо було почути про психологічну і соціальну адаптацію жертв воєнних конфліктів і техногенних катастроф. Не менш вагомою та пізнавальною стала тематика історії воєнних конфліктів різних держав. 
  
Польські науковці про співпрацю України з НАТО
Польські науковці про співпрацю України з НАТО

Доповідь науковця Yoshiyasu OHI з Японії
Доповідь науковця Yoshiyasu OHI з Японії

Доповідь українських військових про сучасний стан війни
Доповідь українських військових про сучасний стан війни

Вражає географія науковців Конференції (Японія, Польща, Хорватія, Литва, Швеція, Італія, Канада, Португалія), що свідчить про актуальність тематики та небайдужість учасників до проблеми українського сьогодення.
  

Щиро дякуємо організаторам та учасникам конференції за актуальну тематику досліджень, котрі упродовж  двох днів спонукали до роздумів.


Канд.пед.наук,
доцент кафедри педагогіки та менеджменту освіти 

Ірина НЕСТАЙКО



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси