Сучасні тренди виховання: спільне заняття польських студентів   та студентів ТНПУ (ФОТО)

Сучасні тренди виховання: 

спільне заняття польських студентів 

та студентів ТНПУ



21 квітня відбулося спільне заняття здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти Куявсько-Поморської Академії, що в польському місті Бидгощ, та випускників бакалаврату, майбутніх фахівців початкової та дошкільної освіти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, присвячене темі виховання гуманістичних цінностей. 

Студенти розглянули шляхи гуманізації сучасного суспільства, використання технологій виховання, реалізації педагогіки серця. 

Польські й українські здобувачі проаналізували результати спільного дослідження та обговорили способи домінування виховних цінностей. На занятті англійською мовою виступила Юлія Пришляк, яка розповіла про результати дослідження та про героїчні вчинки наших земляків, які загинули за незалежність України, рятували інших ціною власного життя.


Ю. Пришляк аналізує результати досліджень
Ю. Пришляк аналізує результати досліджень


Серед них –
Інна Дерусова. Розповідаючи про її подвиг, Юлія Пришляк  зазначила: «З 24 лютого 2022 року як старший бойовий медик Інна Дерусова брала участь у боях за Охтирку Сумської області. Врятувала понад 10 військовослужбовців, ризикуючи власним життям. Загинула 26 лютого 2022 року від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим військовим. І. Дерусова перша жінка – Герой України, якій звання присвоєно посмертно».

Ю. Пришляк розповідає про подвиг Інни Дерусової

Ю. Пришляк розповідає про подвиг Інни Дерусової

Юлія розповіла про благодійні акції на підтримку Збройних Сил України, продемонструвала фото з ярмарку, що відбулася в ТНПУ імені В. Гнатюка. Подякувала полякам за підтримку українців. 
  
Польські  студенти довідалися про благодійний ярмарок
Польські студенти довідалися про благодійний ярмарок

Польські студенти Каміла Коханська та Ярослав Ключинський акцентували увагу на постаті італійського священника Яна Боско, адже це яскравий приклад вихователя, який огортав любов’ю дітей, передусім дітей-сиріт. Звідки така любов до дітей-сиріт? Ян Боско пережив біль втрати батька, коли йому було 2 роки. Студент Ярослав Ключинський був 5 років ченцем, духовним сином Яна Боско і відчув потребу розповісти про нього детальніше. Він зауважив, що отець Боско присвячував весь свій вільний час (часто і той, що був призначений для відпочинку, для сну) написанню та розповсюдженню книг для християнської освіти молоді. 
  
Під час дискусії про гуманістичні цінності й виховання

Під час дискусії про гуманістичні цінності й виховання


Пошуки шляхів гуманізації суспільства триватимуть під час вивчення дисципліни «Педагогічні технології у початковій школі», проте вже з’ясовано, що домінування педагогіки серця на противагу вузькому прагматизму вимагає демонстрування прикладів відомих людей, чиє життя сповнене героїзму та любові.


Олександра Янкович – завідувач кафедри

педагогіки і методики початкової та дошкільної освіти,

завідувач кафедри дошкільної та початкової освіти

Куявсько-Поморської академії 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси