Студенти-журналісти ТНПУ втретє провели майстер-клас з ведення соціальних мереж (ФОТО)

Студенти-журналісти ТНПУ 

втретє провели майстер-клас 

з ведення соціальних мереж



У Тернопільській спеціалізованій школі I-III ступенів №29 з поглибленим вивченням іноземних мов студенти факультету філології і журналістики спеціальності «Журналістика» ТНПУ ім.В.Гнатюка провели майстер-клас з ведення соціальних мереж.


Наталія Миколаївна Поплавська відкриває зустріч
Наталія Миколаївна Поплавська відкриває зустріч

На події діти 10-х класів мали можливість ознайомитись з нюансами роботи на платформах Instagram, TikTok та YouTube. Протягом уроку вони у командах разом зі студентами-кураторами створили три медійних продукти, які підходять для окремої соціальної мережі. 
  
Божена Волинець знімає відео з учнями
Божена Волинець знімає відео з учнями

Ольга Воробець разом з учнями обговорюють тему майбутнього матеріалу
Ольга Воробець разом з учнями обговорюють тему майбутнього матеріалу

Учні десятих класів слухають розповідь про Instagram
Учні десятих класів слухають розповідь про Instagram

Олександр Сафандула, учень 10-Б класу протягом заходу займався фотозйомкою. «Захід сподобався, приємно бачити щось нове в школі. Сподобалось, що студенти прийшли підготовлені, розказували про корисне, було цікаво дивитися як знімали інтервʼю і «тік-токи». Також було класно фотографувати на хорошу камеру», — відгукується про подію хлопець.

Ініціаторами заходами від факультету стали Галина Петрівна Синоруб та Наталія Василівна Біла, кандидатки наук з соціальних комунікацій та доцентки кафедри журналістики, а також докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри журналістики Наталія Миколаївка Поплавська.

«Основою співпраці кафедри журналістики ТНПУ із закладами освіти І-ІІІ ступенів є формування  у їх здобувачів в умовах сучасних інформаційних загроз вміння критично омислювати повідомлення, які щодня ширяться з медіа та соціальних мереж, активними користувачами яких сьогодні є майже кожен учень. Тому метою нашого візиту до спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №29 з поглибленим вивченням іноземних мов було проведення студентами спеціальності «Журналістика» тренінгів з інфомедійної грамотності, на яких учні могли отримати нові навички щодо безпечного медіаспоживання, етичної діяльності в соцмережах, а також визначитися з майбутніми професійними орієнтирами щодо журналістики»,— прокоментувала подію Наталія Миколаївна.

Вдячні за співпрацю, підтримку в організаціі та проведенні заходу директору школи Ятищуку  Анатолію Васильовичу, вчительці української мови та літератури і зарубіжної літератури Чіпак Олександрі Степанівні, класним керівникам 10-А класу Процик Лідії Василівні та 10-Б класу Іваницькій Людмилі Ярославівні.


Катерина Магула


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси