ТНПУ долучився до проведення заходу з нагоди Дня Землі – #UBS_EcoRun з плогінгу за ініціативи United By Sport (ФОТО)
ТНПУ долучився до проведення 
заходу з нагоди Дня
 Землі – #UBS_EcoRun з плогінгу 
за ініціативи United By Sport



22 квітня викладачі кафедри фізичного виховання та реабілітації — Галина ЛАВРІН, Наталія ОСІП та Олександр ХОМА спільно зі студентами Тернопільського національного педагогічного університету ім.Володимира Гнатюка організували заняття з фізичного виховання в незвичному та екологічному форматі. Новий тренд – плогінг – поєднав піклування за фізичною формою та турботу про чистоту планети. Замість того, щоб лише просто бігати засміченими вулицями, плогери збирають сміття. Більше 100 студентів ТНПУ долучились до сьогоднішньої ініціативи з прибирання студентського містечка та прилеглої до університету території.

Плогінг – це поєднання екологічного та фітнес-руху, що полягає в ходьбі чи бігу в поєднанні зі збиранням сміття вздовж свого маршруту. Тобто, під час плогінгу ви бігаєте та одночасно збираєте сміття, яке зустрічаєте на своєму шляху, роблячи довкілля чистішим. Це чудова можливість поєднати турботу про своє здоров'я та про природу. Оскільки плогінг вимагає активних рухів руками (для збору сміття та триманні пакету) за півгодини людина може спалити у середньому 288 калорій. До порівняння, за той же час пробіжка допоможе позбутись 235 калорій.

Олександр Хома розповідає про актуальність ініціативи
Олександр Хома розповідає про актуальність ініціативи

Викладачі разом зі студентами активно працюють
Викладачі разом зі студентами активно працюють

Участь у плогофонах має оздоровчий ефект (перебування на свіжому повітрі з активним рухами – біг, присідання, нахили), виховний (намагаються не смітити та менше використовувати пластикових продуктів), екологічний (прибирають довкілля від сміття), згуртовує колектив (формуються у групи із спільними інтересами). Отже, плогінг це водночас і засіб фізичного виховання та збереження екології навколишнього середовища. Участь у плогофонах має оздоровчий ефект, виховний, екологічний та згуртовує колектив.

Щасливі від того, що долучились до акції
Щасливі від того, що долучились до акції

Учасники плогофонів водночас і зменшують забруднення довкілля і оздоровлюються, також згуртовуються у дружній колектив.


Олександр ХОМА

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси