Студенти ТНПУ долучаються до програми "ВідНОВА:UA"

Студенти ТНПУ долучаються до програми "ВідНОВА:UA"


Студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка 24 квітня взяли участь в онлайн зустрічі, де їм була представлена національна програма залучення молоді до відновлення України "ВідНОВА:UA".


У ході презентації йшлося, що "ВідНОВА:UA" надає студентам унікальну можливість зробити свій внесок у відбудову країни, отримати нові знання та навички, познайомитися з культурними особливостями різних регіонів України та знайти нових друзів. 

Це програма залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів «ВідНОВА:UA», яка впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» у партнерстві з громадською організацією «Молодіжний центр Волині» у межах проєктів UNDP «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії відповідно. 

Протягом 5 днів учасники проживатимуть в одній із громад та досліджуватимуть її культурні особливості, спілкуватимуться з однолітками з інших областей, братимуть участь у цікавих тренінгах, воркшопах та екскурсіях. Програма покриває проживання, харчування та проїзд в обидві сторони.

У цьому році обміни будуть проходити в 24 громадах України у різних областях у період з 5 червня по 15 вересня.

Програма передбачає наступні компоненти:

Волонтерство: Безпосередньо прості відновлювальні роботи (штукатурні, малярні, прибирання тощо) зі створення простору для молоді (молодіжний центр, хаб, тощо)

Освітня частина: навчання з питань лідерства і командоворення, участі молоді, міжкультурне навчання, медіаграмотність, соціальна згуртованість

Культурна програма: дослідження громади, екскурсії, знайомство з лідерами думок, різні майстер-класи тощо

Програма "ВідНОВА:UA" є важливим кроком у залученні молоді до активної участі у відновленні країни та сприяє розвитку лідерських якостей у студентському середовищі.

Ініціатори зустрічі просять розповсюдити інформацію про програму серед однодумців та співпрацювати з організаторами для проведення подальших презентацій у навчальних закладах.

Більше інформації про програму можна знайти на офіційних сторінках у соціальних мережах та на офіційному сайті:

Instagram - https://www.instagram.com/vidnova_ua?igsh=MXhnZWQxdTRqajQ3dA==

Facebook -  https://www.facebook.com/share/UKZzoWNnRiHGQxSY/?mibextid=QwDbR1

Офіційний сайт - https://vidnova.org.ua/


Пресслужба ТНПУ



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси