У ТНПУ відбулася ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Соціальна робота: виклики сьогодення»
У ТНПУ відбулася ХІІІ Міжнародна
науково-практична конференція
«Соціальна робота: виклики сьогодення»

25-26 квітня кафедра соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльності у змішаному форматі провела ХІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Соціальна робота: виклики сьогодення». З вітальним словом до учасників конференції звернулися проректорка з наукової роботи та міжнародного співробітництва ТНПУ проф. Ірина Задорожна та в.о. декана факультету педагогіки і психології ТНПУ доц. Зоряна Адамська. Спікерами конференції стали науковці, практики соціальної роботи, представники державних установ, громадських організацій, благодійних фондів:
Чернета Світлана – доктор педагогічних наук, доцент, завідувачка кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи Волинського національного університету імені Лесі Українки, тема доповіді «Патронат над дітьми як комплексна соціальна послуга в умовах воєнного стану».

Дрозд Ростислав – начальник служби у справах дітей Тернопільської обласної військової адміністрації, тема доповіді «Соціально-правовий захист дітей в умовах воєнного стану: тенденції та виклики».

Бриндіков Юрій – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Хмельницького національного університету, тема доповіді «Капеланство як інструмент соціальної роботи».

Олійник Олена – психологиня денного Центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі, тема доповіді «Соціально-психологічні засади організації роботи з особами, які постраждали від домашнього насильства».

Купенко Олена – доктор педагогічних наук, професор, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету, тема доповіді «Освітня програма з соціальної роботи: як забезпечити актуальність і працювати на випередження?»

Окаєвич Анастасія – майор, викладач кафедри поведінкових наук та військового лідерства Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, аспірантка ТНПУ імені Володимира Гнатюка, тема доповіді «Особливості комунікації з ветеранами та членами їх сімей».

Волошенко Марина – доктор педагогічних наук, доцент кафедри психології та соціальної роботи Державного університету «Одеська політехніка», тема доповіді «Підготовка майбутніх фахівців з соціономічних спеціальностей до формування усвідомленого батьківства у молоді».

Степаненко В’ячеслав – кандидат біологічних наук, доцент, доцент кафедри фізичної терапії та ерготерапії Волинського національного університету імені Лесі Українки, тема доповіді «Формування у майбутніх ерготерапевтів і соціальних працівників як фахівців соціономічних професій здатності до співпраці у роботі з клієнтами».

Процик Наталія – фахівчиня по роботі з волонтерами Тернопільського БФ  «Карітас», тема доповіді «Потенціал благодійних релігійних організацій у здійсненні волонтерства в сучасних умовах».

Савка Володимир – приватний нотаріус Тернопільського міського нотаріального округу, тема доповіді «Актуальні питання соціально-правового захисту військовослужбовців Збройних сил України та членів їх сімей. Особливості законодавчого регулювання».

Гевко Мар’яна – психологиня відділення захисту та соціально-психологічної підтримки в процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства, тема доповіді «Роль і зміст роботи мультидисциплінарної команди у кримінальних провадженнях за участі дітей (на прикладі впровадження моделі Барнахус в Тернопільській області)».

Робочі моменти конференції

Учасники конференції активно обговорювали проблеми домашнього насильства, патронатних сімей, особливості соціальної роботи з військовослужбовцями, волонтерської діяльності в сучасних умовах, підвищення якості підготовки фахівців з соціальної роботи тощо.

Учасники наукової конференції

Завершилась конференція розвантажувальним заняттям для попередження емоційного вигорання «Лабораторія ресурсу», яке провела Марія Харкава, психологиня Тернопільської обласної організації Українського Червоного Хреста України.

Розвантажувальне заняття для попередження емоційного вигорання
Дякуємо всім учасникам за плідну роботу!

Кафедра соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльності

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси