Делегація ТНПУ ім.В. Гнатюка побувала в Прибалтиці (ФОТО)



Делегація ТНПУ ім.В. Гнатюка

побувала в Прибалтиці




В рамках діяльності Center of Innovation and Entrepreneurship та Ternopil Business School представники  ТНПУ ім.В.Гнатюка  та інших вишів Тернополя побували в Прибалтиці. 

Вільнюс
У Вільнюсі учасники поїздки відвідали Президентський палац на площі Симонаса Даукантаса, автора першої історії Литви литовською мовою. 

Палац  справив на усіх незабутнє враження: 
всередині багато красивих залів, що відносяться до епохи класицизму: Білий - центральний, в ньому вручаються нагороди, Президент проводить зустрічі з громадськістю; Синій - для конфіденційних переговорів Президента; Зелений - тут проводяться засідання з головними радниками, а також Картографічний зал, зали для прийому делегацій, ведення переговорів, нарад.

Палац
 неодноразово горів, спустошувався під час воєн і заворушень. Після того, як Литва потрапила до складу Росії, став штаб-квартирою російського імператора. В радянські часи це був Будинок офіцерів, Будинок художників, влаштовувалися танцювальні вечори. У 1997 році будівля була відновлена, і в нього була переведена офіційна резиденція президента Литви.
  
Віктор Генсерук:
"Якби не Віктор Янукович, то тут би був ще й Український Прапор!"


В Естонії делегати перебували в естонській бізнес-школі.  


Під час поїздки учасники мали можливість ознайомитися з визначними культурними, мистецькими, історичними об'єктами, багато спілкувалися, вивчали особливості економіки та підприємництва,  освітньої системи, цікавилися збереженням народних ремесел, вирішенням мовних, релігійних, національних питань тощо.


Завдяки грунтовній підготовці та знанням, отриманим під час навчань, восени викладачі вже зможуть самостійно проводитимуть тренінги Introduction to Business для студентів своїх університетів.


Під час навчальних модулів викладачі зустрілися з ректором эстонскої бизнес-школи Арно Алманном, професором Олафом Аарна, Mart Kikas та відвідали  творче містечко Telliskivi. 


Зустрічі були яскравими, пізнавальними та цікавими, всі висловили впевненість, що це стане початком   надійних і тривалих дружніх стосунків.


Знаменно, що подорож припала на час, коли в Прибалтиці спостерігається особливе природне явище - білі ночі. Зачаровані магією білих ночей, позитивом та гостинністю місцевих меншканців,  делегати відчували натхнення і піднесення та висловлювали сподівання, що дружні та ділові зв'язки України та країн Прибалтики міцнішатимуть  з кожною такою поїздкою.    

Генсерук

зустріч

Гузар

молодь

білі ночі



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси