Teambuilding для студентського активу ТНПУ (ФОТО)

Teambuilding для студентського активу ТНПУ

Сьогодні, мабуть, ніхто не заперечуватиме необхідності формування командного духу й укріплення колективу. Дуже часто вже дорослим людям відсутність досвіду групової роботи і неуміння працювати в команді заважають успішно взаємодіяти в колективі, разом зі співробітниками реалізовувати певну діяльність. У таких ситуаціях фахівці радять вдатися до тімбілдингу з англ. teambuilding.

Що таке тімбілдинг?

Це робота, спрямована на об’єднання і заохочення членів групи до спільної результативної діяльності. Використовують тут різноманітні засоби і форми роботи: ігри, тренінги та інші заходи, спрямовані на формування командного духу.

Але важливо пам’ятати, що метою тімбілдингу є створення об’єднаної команди, усунення проявів конкуренції та формування відчуття спільної справи. Натомість використання конкурсних вправ неодмінно створює ситуацію, за якої у нас є переможці та переможені. А це може стати причиною непотрібного суперництва. Тому краще зосередитись на тих видах діяльності, що спрямовані на об’єднання групи і колективу. В наш час тімбілдінг є однією з перспективних моделей корпоративного управління, що забезпечує повноцінний розвиток колективу, і є одним з найбільш ефективних інструментів управління персоналом.

Метою нашого заняття було створення моделі ефективної команди, формування та посилення командного духу, прийняття особливостей один одного, отримання навичок спільної роботи та прийомам вироблення загальної стратегії для студентських активістів.

Триває робота в групах
Триває робота в групах

Кожна думка важлива
Кожна думка важлива


Завданнями  тренінгового заняття було створити позитивну атмосферу (згуртування, атмосфера довіри; заохочення учасників до спільної тривалої роботи; підтримка кожного з учасників),  спрямувати групу на досягнення загальної мети та реалізацію завдань; відпрацювати правила спільної колективної роботи з урахуванням інтересів кожного учасника; розвинути здібності знаходження ефективних оригінальних рішень та способів поведінки в різних ситуаціях; підвищити усвідомлення раціональності розподілення командних ролей та обов’язків). 

Ми - команда!
Ми - команда!

ТНПУ - найкращі. А ви з нами?
ТНПУ - найкращі. А ви з нами?

Активні, цілеспрямовані, щирі студенти проявили свої лідерські якості на занятті і виявили бажання розвивати їх.

Успіхів вам у цій справі!



Практичний психолог
Ольга Логвись 


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси