Планове засідання вченої ради ТНПУ пройшло онлайн: карантин не став на заваді сталого розвитку (ФОТО)
Планове засідання вченої ради ТНПУ 
пройшло онлайн: 
карантин не став на заваді сталого розвитку 


Сьогодні, 28 квітня 2020 р. відбулося планове засідання вченої ради університету. Вже вдруге засідання вченої ради проводиться дистанційно.  В нас вже напрацьований досвід - позаду десятки нарад, обговорень, зустрічей, дискусій, і все це – online. Карантин не став на заваді сталого розвитку ТНПУ. 

учасники

Головне аспекти і результати засідання

Спікер: проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Галина Фальфушинська 

Освіта. Що ми маємо сьогодні? 

Три роки поспіль – позитивна динаміка збільшення здобувачів вищої освіти.
 
Чотири роки найвищий показник працевлаштування випускників педагогічних напрямків.

За показником кількості здобувачів вищої освіти державної форми навчання ТНПУ наблизився до показника 3000 студентів, що дозволяє розраховувати на збільшення фінансування вишу за загальним фондом.

Наука. Досягнення студентів та працівників ТНПУ у 2019 році

Десятки призових місць у всеукраїнських та міжнародних студентських наукових та мистецьких конкурсах, спортивних змаганнях.

переможці

4 докторські дисертації захищено працівниками університету 30 науково-педагогічних працівників здійснювали наукове керівництво не менше п’ятьох здобувачів наукових ступенів, які захистилися в Україні (у 2017 -37, у 2018 - 12). 

 Більше 100 публікацій (57 у 2018 р., 54 у 2017 р.) у виданнях, які входять до міжнародних наукометричних баз Scopus та WoS, що дало змогу піднятися у рейтингу ЗВО за показниками Scopus та посісти 52 місце з-поміж 177 університетів України і третю сходинку з-поміж педагогічних вишів. 

3 патенти України на корисні моделі та 2 позитивні рішення на патенти на корисну модель отримали науковці університету в результаті виконання наукової та науково-технічної діяльності.

доступ до курсів

 Міжнародна співпраця

 Діє більше 70 (у 2018 р. – 58) угод про співпрацю з університетами Європи, Азії, Канади та США.

ТНПУ – переможець
- проєкту ERASMUS+ (Л. Струганець, І. Задорожна),
- ERASMUS Mundus (Г. Фальфушинська), IREX (І. Задорожна та Н. Поплавська),
- Норвезької агенції забезпечення якості освіти (Н. Балик),
- Уряду Швеції в рамках проєкту «Посилене партнерство для сталого розвитку» (Н. Дробик),
- Університету Марамари (Туреччина, М. Сокол).

Близько 100 студентів пройшли стажування на базі провідних закладів освіти Польщі, Німеччини та Туреччини, взяли участь у роботі комунікативних форумів. 

стажування 

Викладачі ТНПУ – учасники програм міжнародних стажувань у закладах вищої освіти Польщі (Б. Буяк, О.Гиса, Стельмащук З.М., Водяний Б.О., Овод Н.М., Маловічко С.М., Храбра С.З., Барладин О.Р., Ящик О.Б., Вельгач, А.І., Рак В.І.), Німеччини (Г. Фальфушинська, В.Дребет), Китаю (Б.Буяк), Чехії (Г.Фальфушинська) та Туреччини (Р. Халіков, Е.Бистрицька).

77 іноземних студентів та 23 аспіранти з країн світу (107 іноземних студентів та 18 аспірантів у 2018/2019 н.р.). навчаються сьогодні в нашому університеті.

показники кількості

Більшість викладачів ТНПУ володіють іноземними мовами та регулярно займаються вдосконаленням рівня володіння іноземною мовою.

Пріоритетним для університету є збереження здобутих досягнень в умовах карантину та посиленням позицій після відновлення звичного життя.

Отож, працюємо вдома, працюємо успішно і конструктивно. ТНПУ найкращий!

ТНПУ найкращий


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси