ТНПУ підтримує інформаційну кампанію "16 днів проти насильства" (ФОТО)

ТНПУ підтримує інформаційну кампанію
"16 днів проти насильства"



Як часто ми переконували себе, що нам здалося, що усі так живуть?
Скільки разів ми стикалися із "мудрістю", що це нормально і така любов?
Чи вагалися ми допомогти, вважали це приватною справою?

Так, на жаль, нам вдається знаходити виправдання насильству. А правда така: якщо він любить тебе, то ніколи не вдарить; зробити боляче - це не прояв симпатії; твоя "хата не скраю", і ти можеш допомогти. Час називати речі своїми іменами, ніхто не заслуговує на насильство. Без усіляких "але".

Інформаційна кампанія «Розірви коло» – це частина масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», яка має на меті підтримати процес зміцнення національних механізмів запобігання і реагування на ґендерно зумовлене насильство. Програма реалізується у 12 областях України за підтримки урядів Великої Британії, Канади та Естонії.

Ціль кампанії: утвердити нульову толерантність до гендерно зумовленого насильства в Україні.

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок й запропонувала урядам, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми.

Дата 25 листопада була вибрана в пам’ять про сестер Мірабаль – політичних активісток, забитих до смерті палицями таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) проходить акція «16 днів дій проти гендерного насильства». Тема цьогорічної кампанії – «Розфарбуйте світ в помаранчевий колір: фінансуйте, реагуйте, запобігайте, збирайте!».

16 днів дій проти насильства
16 днів дій проти насильства

Як зазначають в ООН, після оголошення пандемії COVID-19, всі види насильства щодо жінок і дівчаток, особливо насильство в сім'ї, почастішали. Це – «тіньова пандемія», яка з’явилась на тлі кризи COVID-19, і нам потрібні спільні колективні зусилля, щоб зупинити її.

UNICEF Ukraine та UNFPA запустили в Україні інформаційну кампанію "Говори проти насильства".

Її мета - навчити людей розпізнавати «невидимі» форми домашнього насильства та реагувати на його прояви у своїй родині. За даними нового дослідження в Україні 65% громадян вважають себе обізнаними про проблему домашнього насильства. При цьому кожен другий стверджує, що шльопнути дитину по сідницях не є проявом насильства у певних ситуаціях. Тільки третина сприймають як насильство демонстративне ігнорування дитини. А кожен другий не вважає проявами насильства нав’язливі ревнощі чи контроль за стилем і одягом партнера. Експеримент довів, що психологічне насильство руйнує нас зсередини, хоч би як ми це не приховували. 

 Дізнайтесь більше на https://bezpekavdoma.com

https://rozirvykolo.org/news/dopomoga/ 

16 днів дій проти насильства

16 днів дій проти насильства
16 днів дій проти насильства




До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси