Практичний психолог ТНПУ  провела зустріч-знайомство  зі студентами-першокурсниками
Практичний психолог ТНПУ 
провела зустріч-знайомство 
зі студентами-першокурсниками


При вступі до закладу вищої освіти, кожен студент неодмінно стикається з низкою проблем, пов’язаних з недостатньою психологічною готовністю до нових умов навчання. Зокрема, різке включення в нове для себе соціальне середовище, у поєднанні з недостатнім рівнем сформованої здатності до психологічної саморегуляції діяльності може призвести до соціально-психологічної дезадаптації особистості, чи спричинити втрату сформованих раніше позитивних настанов і відносин. Наслідками такої дезадаптації є стан зниження активності у навчанні, різноманітні розлади поведінки тощо. 


27 листопада, на запрошення Галини Михайлівни Голіней, куратора СОБст-13 і СОПН-14 груп хіміко-біологічного факультету, практичний психолог відділу у справах молоді Ольга Логвись провела зустріч-знайомство зі студентами-першокурсниками.

Першокурсникам було презентовано роботу практичного психолога, з якими питаннями і куди можна звернутися. Поспілкувалися про труднощі і проблеми адаптації, з якими може стикнутися першокурсник та шляхи їх розв’язання. Обговорили важливість вміння «ділитися емоціями», про техніки «Я-висловлювання», методи емоційної саморегуляції.


Практичний психолог нагадала, що за посиланням http://spstnpu.blogspot.com/p/blog-page_11.html можна знайти корисні підказки та поради. Також першокурсникам було запропоновано пройти невеличке соціологічне опитування стосовно стану адаптації до нових умов освітнього середовища (анонімно). І на завершення, студенти виявили бажання зустрітися на занятті соціально-психологічного тренінгу, звісно ж за сприятливої епідеміологічної ситуації. 


О.Я.Логвись

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси