Студентки ТНПУ долучились  до Всесвітньої кампанії  «16 днів проти насильства» (ФОТО)
Студентки ТНПУ долучились
до Всесвітньої кампанії
«16 днів проти насильства»



Майбутні журналістки  ініціювали проведення інформаційного дайджесту «Студентське середовище без насилля!», що відбувається у межах щорічної Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства»


30 листопада на підсумковому занятті з курсу «Ґендерні стереотипи у медіа» (викладач - канд. пед. наук, доц. С. Т. Вихор) студентки групи ЖУР-3 факультету філології і журналістики Вояк Христина, Панченко Тетяна, Орлик Міла, Кисіль Анастасія, Ковалко Софія провели вебінар із презентацією «Розірвемо коло насильства разом!» в онлайн-режимі, обговорили сутність ґендерних стереотипів як ядра сексизму та головної причини насильства стосовно жінок.  

Тема цьогорічного Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок
Тема цьогорічного Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

Студентки наголосили, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, віку, раси, інвалідності тощо є порушенням  основоположних прав та свобод людини загалом та підкреслили символічність 16 днів проти насилля, оскільки дати початку та завершення Кампанії є взаємопов’язаними (з 25 листопада - Міжнародного дня боротьби із насильством щодо жінок до 10 грудня - Міжнародного дня захисту прав людини).

Глобальні норми та стандарти
Глобальні норми та стандарти

Спікерки Вояк Х., Панченко Т., Орлик М., Кисіль А., Ковалко С. ініціювали мультимедійний проєкт цьогорічного Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок – «Помаранчевий світ: фінансування, реагування, запобігання, збір даних». Також майбутні журналістки розробили інформаційний дайджест «Студентське середовище без насилля!» як інтерактивний метод «рівний-рівному» з метою поширення інформації серед студентів інших факультетів, які не вивчають гендерно орієнтованих дисциплін, підвищення їх обізнаності та зміни ставлення до проблеми насильства, подолання ґендерних стереотипів у свідомості та поведінці молоді.  

Скажемо рішуче ні насильству
Скажемо рішуче ні насильству

У партнерстві з Науково-дослідним центром з проблем ґендерної освіти і виховання учнівської та студентської молоді НАПН України – ТНПУ ім.В.Гнатюка (директорка - проф. Кікінежді О.М.), що  9 років поспіль  проводить різні заходи, зокрема, антибулінгові та антидискримінаційні тренінги, долучаючись до цієї Міжнародної акції, були обговорені питання протидії  ґендерно-зумовленому насильству. 

Реклама як спосіб поширення гендерних стереотипів
Реклама як спосіб поширення гендерних стереотипів

Пам'ятка щодо протидії гендерному насильству
Пам'ятка щодо протидії гендерному насильству

приєднуйся до нас у соцмережах
Приєднуйся до нас у соцмережах



Х.Вояк, студентка Жур-3 факультету філології та журналістики (ФФЖ);

С.Т.Вихор, к.п.н., доцент кафедри педагогіки та менеджменту освіти ФПП, 

співробітниці  Науково-дослідного центру з проблем ґендерної освіти і виховання учнівської та студентської молоді НАПН України – ТНПУ ім.В.Гнатюка


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси