У ТНПУ відбувся семінар-тренінг щодо подолання та протидії кібербулінгу
У ТНПУ відбувся семінар-тренінг
щодо подолання та протидії кібербулінгу

Сьогодні, 17 лютого, у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка провели семінар-тренінг онлайн «Кібербулінг як проблема віртуального світу: подолання та протидія».

Учасниками семінару-тренінгу стали студенти, магістранти, аспіранти, науково-педагогічні працівники та вчителі шкіл – всього понад 70 осіб.

У наш час проблема цькування в мережі Інтернет є доволі поширеною та актуальною. Кібербулінг – форма психологічного насильства.

Кібербулінг як сучасна проблема

Керівникам закладів освіти, педагогічним працівникам та іншим учасникам освітнього процесу доводиться стикатися з проблемою кібербулінгу, розпізнавати його та реагувати, відповідно до нормативних документів щодо кібербулінгу в Україні. Під час семінару-тренінгу учасники обговорили види, ознаки та сторони кібербулінгу, до яких наслідків призводить кібербулінг та як його відрізнити і розпізнати.

Спікери заходу звернули увагу на особливості реагування педагогічних працівників у випадку виявлення кібербулінгу та алгоритм дій керівника закладу освіти. Також надали інформацію щодо відповідальності за вчинення кібербулінгу, куди потрібно звертатися та розміру штрафів, зафіксованих на законодавчому рівні в Україні.

Відповідальність за вчинення кібербулінгу

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції у ТНПУ, начальник відділу у справах молоді Брославський Володимир Любомирович взяв участь в обговорені та зазначив, що, власне, під час пандемії явище кібербулінгу стало складною проблемою віртуального світу.

Учасники семінару-тренінгу «Кібербулінг як проблема віртуального світу: подолання та протидія» ознайомились з корисними порадами психолога ТНПУ та опрацювали основні практичні ресурси, які можуть бути використані у випадку кібербулінгу.

Вкінці заходу учасники пройшли вікторину «Що по трібно знати про кібербулінг?».

Щиро дякуємо учасникам за активність та ініціативність.

Учасники семінару-тренінгу

Пресслужба ТНПУ

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси