ЗМІ про нас. Випускниця ТНПУ збирається підкорити Еверест без кисню (ВІДЕО) ЗМІ про нас

 Випускниця ТНПУ збирається

підкорити Еверест без кисню!



Вчителька географії, випускниця географічного факультету ТНПУ Христина Мохнацька уже місяць здійснює пробні сходження на найвищу вершину світу Еверест. Робить це для кращої акліматизації. Адже планує піднятись без кисневих балонів на висоту у 8848 метрів.

Якщо задумане вдасться, то Христина буде п’ятою жінкою у світі, яка змогла зійти на Еверест без кисню.

Окрім того, Христина планує здійснити ще одне досягнення — прочитати лекцію на висоті 5200 м (на найвищому в світі льодовику Хумбу). Христина Мохнацька розповідатиме студентам про гори, захист навколишнього середовища, туризм та подорожі.

 Доєднатися до події можна за посиланням https://meet.google.com/nkv-qwdg-ovg

«Мінус 25 градусів і шалений вітрюган, який так і норовить вирвати намет з кам’янистого непальського ґрунту. Христя Мохнацька, демонструє відео, щоб показати, яке воно, сходження на вершину світу. Знімання — на висоті у 6400 метрів. Там, ближче до вершини, погода може бути ще жорсткішою. Температура на 8 тисячах може опуститися до мінус 60», — ідеться у сюжеті ТСН.



"Я вже тут 43-й день і почуваюся досить добре. Акліматизація пройшла дуже успішно, я дуже рада, що мій організм сприйняв це все так дуже добре", — розповідає Христина Мохнацька.

Акліматизація для Христини — це фактично два повноцінні сходження, вона вийшла на 6400 метрів, спустилася, а згодом піднялася на 7900. Здавалося б, пройти ще менше кілометра і буде вершина, але Христина ставить для себе надзвичайно амбітну мету — вийти на Еверест без кисню. Тому вона знову спустилася в базовий табір для підготовки.

«Чи відмовлюся я йти без кисневої маски? Звичайно, ні. Якщо мій організм не зможе дихати на висоті більше 8 тисяч самостійно, я використаю кисень. Я, звичайно, використаю маску, я це зафіксую, всім повідомлю. Але якщо мій організм буде добре себе почувати, я кисень використовувати не буду, буду підніматися без кисневої маски», — каже альпіністка.


Вчителька інтенсивно готувалася до сходження на Еверест пів року. Під час сходження її супроводжуватимуть досвідчені провідники. Та все одно сходження дуже важке.

ТНПУ щиро бажає Христині відмінного здоров'я, витримки, оптимізму, багато сил і наснаги для успішного здійснення цієї мрії, а також для щасливого втілення усіх майбутніх ідей та життєвих планів!


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси