Викладач ТНПУ взяла участь   у семінарі для вчителів німецької мови   в Берліні (ФОТО)
Викладач ТНПУ взяла участь 

у семінарі для вчителів німецької мови

 в Берліні



Доц. кафедри німецької філології та методики навчання німецької мови Наталія Вирста взяла участь у семінарі для вчителів німецької мови на тему «Культура пам'яті» (Erinnerungskultur), який проходив з 22 жовтня по 29 жовтня у місті Берлін.

Семінар провела громадська організація dAch gGmbH (www.dach-berlin.org), яка з 2019 року займається проєктами для відкритого суспільства.
Берлін
Берлін

Всього в семінарі взяли участь 16 вчителів та викладачів німецької мови з різних міст України. Впродовж семінару учасники мали змогу поспілкуватися з громадськими діячами Берліна, журналістами, педагогами та обговорити актуальні питання, що стосуються розвитку відкритого суспільства.

Програма семінару передбачала багато цікавих екскурсій пам’ятними місцями Берліна. Зокрема, учасники відвідали музей Берлінської стіни на Бернауерштрасе, музей історії Другої світової війни Карлсгорст, посольство України в Німеччині, де мали змогу обговорити перспективи викладання німецької мови як іноземної з радником посла Оксаною Дубовенко.

Меморіальний комплекс Берлінська стіна
Меморіальний комплекс Берлінська стіна

В посольстві України
В посольстві України

Під час екскурсії
Під час екскурсії

Також побували у громадській організації Фанпроєкт Берлін (Fanprojekt Berlin), де ознайомилися з соціально-педагогічною роботою щодо формування фан-культури підлітків.


Фанпроєкт Берлін
Фанпроєкт Берлін

Впродовж семінару учасники жваво обмінювалися досвідом викладання німецької мови у школі й університеті та мали змогу краще познайомитися з культурою, традиціями та звичаями в Німеччині, скуштувати традиційні берлінські страви та відчути неймовірну атмосферу німецької столиці.



Доц. кафедри німецької філології
та методики навчання німецької мови
Вирста Наталія Богданівна


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси