Студенти-журналісти ТНПУ відвідали презентацію результатів досліджень «Регіональна журналістика України в розбудові толерантного інформаційного простору» (ФОТО)

Студенти-журналісти ТНПУ 

відвідали презентацію результатів досліджень 

«Регіональна журналістика України 

в розбудові толерантного 

інформаційного простору»



  У вівторок, 23 квітня, у рамках дисципліни «Соціологія масових комунікацій» доцентки кафедри журналістики Галини Петрівни Синоруб, студенти групи Ж-24 мали змогу відвідати пресреліз презентації результатів дослідження «Регіональна журналістика України в розбудові толерантного інформаційного простору». Зустріч відбулась в Тернопільському прес-клубі. Проєкт створений Вінницьким прес-клубом, та поширюється по всіх регіонах України.

 На зустріч, окрім студентів, було запрошено регіональних медійниць та викладачок ТНПУ – Галину Петрівну Синоруб, Наталю Василівну Білу та Ганну Мирославівну Йордан. Вони мали змогу обговорити проблеми, висвітлені  в презентації та поділитись власними думками.

Слайд дослідження
Слайд дослідження

Учасники зустрічі
Учасники зустрічі

Тетяна Тарасенко - координаторка проєкту
Тетяна Тарасенко - координаторка проєкту

Перший блок теми дослідження – професійні наслідки роботи журналістів після початку повномасштабного вторгнення. Далі було представлено результати дослідження, що містили питання гендерної рівності, висвітлення теми соціально вразливих груп у локальних медіа та доступі цих груп до інформації від місцевих органів влади, доступності послуг учасників бойових дій, ветеранів, а також людей, які постраждали від війни.

Дослідження демонструє рівень знань журналістів у галузі толерантного висвітлення та їх готовності до навчання. Також робиться акцент на впливі дезінформації та фейків на громадян, та потребі в додатковому навчанні перевірки інформації.
  
Запрошені медійниці Фото - Тернопільський прес-клуб
Запрошені медійниці. Фото - Тернопільський прес-клуб

Обговорення дослідження Обговорення дослідження

Завершальний етап зустрічі – дискусія щодо потрібності створення коаліції журналістів, які працювали б в толерантному інформаційному просторі.

 «Мета проєкту – зрозуміти, в якому стані зараз перебувають журналісти, які перед ними стоять виклики та наскільки толерантно журналісти ставляться до вразливих груп населення»,– пояснює координаторка проєкту  Тетяна Тарасенко.

 «Такі зустрічі – хороша нагода зустрітися з колегами та обговорити виклики, що наразі актуальні в медіасфері. Сьогодні було порушено багато питань щодо проблем журналістів і журналісток під час війни, ми це відчуваємо, тому обговорення таких труднощів має хороший ефект»,– говорить Євгенія Цебрій – журналістка та редакторка сайту «Терен».

 «Мені сподобалась сьогоднішня презентація. Я краще зрозуміла як потрібно проводити,  аналізувати та презентувати соціологічні дослідження. Ця зустріч дала можливість посидіти в колі досвідчених журналістів та послухати їх думки та ідеї, щоб набути нового досвіду» – говорить студентка Ж-24 Тетяна Шунько. 

Вікторія Козак Ж-24
Фото: Марія Майкович Ж-24


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси