На черговому занятті медіашколи «В ЕТЕРІ» говорили про права, обов’язки та етику журналіста
На черговому занятті медіашколи

 «В ЕТЕРІ»  говорили про права, 

обов’язки та етику журналіста

На платформі Zoom 24 квітня було проведено заняття в межах медіашколи «В ЕТЕРІ» кафедри журналістики ТНПУ на тему «Права та обов'язки журналіста: як не потрапити в халепу». Спікерами на заході були: кандидат історичних наук, доцент кафедри журналістики ТНПУ Петро Гуцал, докторка філософії в галузі журналістики, асистентка кафедри журналістики ТНПУ Ольга Пелешок, студентки другого курсу спеціальності Журналістика Тетяна Шунько та Вікторія Райца.

Скрін з презентації студенток спеціальності Журналістика Вікторії Райци та Тетяни Шунько

На занятті було обговорено роль журналіста в суспільстві, права та обов'язки журналіста. Велику увагу було приділено темі свободи слова, адже, як було зазначено Вікторією Райца, свобода слова в нашому суспільстві формує основу демократії та гарантує право громадян на отримання об'єктивної та достовірної інформації. 

На конференції учасники (школярі) дізналися про стандарти професійної етики журналіста. Про це розповідала Ольга Пелешок: «Існує низка документів, які гарантують дотримання професійної етики журналістів. Найвідомішими серед них є Міжнародні принципи журналістської етики, прийняті на четвертій Консультативній зустрічі міжнародних і регіональних журналістських організацій», – зазначила спікерка.

Висновки та рекомендації для журналістів від спікерів

Наприкінці було підведено підсумки, майбутнім журналістам надали рекомендації щодо їх майбутньої професії.

Варто зазначити, що медіашкола «В ЕТЕРІ» існує вже третій рік поспіль. Це майданчик для інтерактивного спілкування усіх зацікавлених із тренерами, фахівцями та експертами. Мета цього проєкту – надати можливість учасникам школи спробувати себе в ролі журналіста та опанувати основи медіадіяльності.

Рекламне оголошення про занятття у медіашколі

Студентка першого курсу
спеціальності Журналістика
Грубенюк Карина


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси